Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 14.02.2018

Parkiraj in se zapelji

2_lpp.jpg
Parkiraj in se zapelji po Ljubljani

Po Ljubljani že več let obratuje sistem P+R oziroma parkiraj in se zapelji oziroma park and ride. Ob robu mesta pustite vaš avtomobil in se zapeljite z avtobusi LPP-ja. LPP oziroma Ljubljanski potniški promet omogoča, da se obiskovalci Ljubljane lahko parkirajo in se zapeljejo po Ljubljani z mestnimi avtobusi, kar pripomore k zmanjšanju prometne konice, nasičenost mesta z nepotrebnimi avtomobili in izpušnimi plini oziroma pripomore k zmanjšanju onesnaževanja..

S pomočjo parkirišč P+R, uporabnik na parkirišču na samem Urbanomatu pridobi lahko enotno mestno kartico Urbano, če je še nima, ter nato izbere možnost P+R.

Urbanomat je samopostrežni terminal, na katerem boste lahko kupili in prevzeli enotno mestno kartico Urbano, ki velja poleg avtobusnega prometa za parkirišča, Ljubljanski grad in še marsikaj. Omogoča tudi nakup vrednostnih kartic za različne mobilne operaterje v Sloveniji, kot tudi je na voljo v več različnih jezikih, kar je še posebej primerno za tuje goste. Če pa še to ni dovolj, nas pa skozi vsak korak vodi enostavno in govorno.

Sistem vam (primer Dolgi most) za ceno 1,20€ (kolikor sicer stane ena vožnja) natisne parkirni listek, kateri je veljaven do konca tistega dneva, ter na Urbano naloži dve vozovnici za mestni potniški promet. Od prve validacije vozovnica velja uro in pol, v katerem obdobju lahko uporabnik preseda oziroma prestopi na drugi avtobus. Tako na primer, oseba, ki je parkirala na postajališču Dolgi most, se zapelje z 6ko do centra Ljubljane in tam prestopi na linijo 27, ki ga zapelje direktno do popularnega nakupovalnega središča - BTC.

Zahvaljujoč povezanosti avtobusov v Ljubljani, pa boste na dotični avtobus, ki vas bo pripeljal iz parkirišča do samega centra v najslabšem primeru čakali do največ 10 minut.

Druga parkirišča imajo drugačno ceno, katero lahko preverite na spodnji povezavi, vendar so vsa brezplačna za uporabo med vikendi in prazniki.

Tudi ostali, ki se vozite z lastnimi avtomobili, premislite in uporabite mestni potniški promet, saj je cenejši, hitrejši in ekološko osvečen bolj kot pa sam voznik osebnega vozila, kateri se v skoraj vseh primerih vozi sam v avtu in s tem povzroča prometne zamaške in onesnažuje okolje.

Več o Urbani -> http://www.lpp.si/ljubljanski-potniski-promet/info-za-uporabnike/javni-prevoz/enotna-mestna-kartica-urbana

Več o parkiriščih P+R -> http://www.lpp.si/uporabne-informacije-za-potnike/p-r-parkiraj-se-pelji-z-avtobusom

Več informacij pa lahko pridobite na brezplačni telefonski številki 080 18 88 ali na mail@lpp.si.

Naslednja novica:
Superzmogljiv Solid State za ljubitelje iger


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled