Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Sony, 05.11.2019

Playstation 4 postal druga najbolje prodajana igralna konzola

playstation-4-druga-je-najprodavanija-igraca-konzola-na-svijetu_dgzf0s.jpg
Trgovcem širom sveta je doslej uspelo prodati kar 102,8 milijonov enot igralne konzole Sony PlayStation 4.

Igralne konzole gredo še vedno v prodajo kot za stavo, saj po mnenju mnogih poznavalcev nudijo precej boljšo igralnost v primerjavi z osebnimi računalniki in mobilnimi napravami. Med njimi pa daleč najbolj izstopa igralna konzola PlayStation 4 podjetja Sony. V dobrih šestih letih so trgovci skupno prodali kar 102,8 milijonov teh igralnih konzol. Tako je igralna konzola PlayStation 4 dejansko postala najhitreje prodajana igričarska naprava vseh časov.

 

S skupno prodanimi 102,8 milijoni kosov je igralna konzola PlayStation 4 postala druga na lestvici najbolje prodajanih igralnih konzol na svetu. Prvo mesto še vedno pripada njenemu predhodniku, igralni konzoli PlayStation 2. Trgovcem je namreč, vsaj po uradnih podatkih, skupno uspelo prodati kar 155 milijonov teh igralnih konzol.

 

Na tretjem mestu lestvice najbolje prodajanih igralnih konzol najdemo PlayStation 1, saj je bilo skupno prodanih 102,49 milijonov naprav. Sledita Nintendo Wii in PlayStation 3. Trgovcem je namreč skupno uspelo prodati 101,63 milijonov oziroma 87,4 milijonov naprav.

 

Nedvomno bo zanimivo spremljati, kako se bo odrezala prihajajoča igralna konzola Sony PlayStation 5, ki bo na prodajne police trgovin zašla konec naslednjega leta. Novost bo namreč opremljena s povsem novim igralnim ploščkom, ki bo opremljen z dodatnima dvema gumboma za še boljšo izkušnjo pri igranju konzolnih iger. Poleg tega bo prenove seveda deležna tudi strojna oprema novosti, ki bo kos tudi najsodobnejšim izzivom na tem področju.

 

Iz doslej razkritih informacij je znano, da naj bi inženirji podjetja Sony za prihajajočo igralno konzolo Playstation 5 izbrali procesor AMD, ki bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2 in z vgrajeno grafično kartico, ki bo temeljila na osnovi zgradbe Navi. Grafična sredica bo grafične vsebine poganjala pri frekvenci do dveh gigahercev, kar je celo več od frekvence jeder grafičnih kartic AMD Radeon RX 5700XT in Radeon RX 5700, ki prav tako temeljijo na osnovi zgradbe Navi. To posledično pomeni, da bo igralna konzola Sony Playstation 5 brez težav lahko poganjala grafično zahtevne konzolne igre v ločljivosti 4K. Poleg tega bo novost zmožna še bolj natančnega izvajanja svetlobnih efektov, kot so sence in odboji svetlobe v realnem času. Novost obljublja še hitrejši pogon Solid State ter izboljšani avdio procesor, ki bo poskrbel za boljšo kakovost zvoka pri igranju priljubljenih iger.

 

Zaradi uporabe zmogljivejše strojne opreme, nova igralna konzola Playstation podjetja Sony pričakovano ne bo poceni. Za nakup novosti naj bi bilo treba odšteti okoli 500 evrov. To pomeni, da bo novost za 100 evrov dražja v primerjavi z začetno ceno njegove predhodnice, saj je bilo za nakup igralne konzole PlayStation 4 treba odšteti 400 evrov.

Naslednja novica:
Kako pravilno uporabljati Messenger Rooms?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled