Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


The Analogue Pocket, 31.10.2019

Pogrešate Game Boy? Potem je ta konzola kot nalašč za vas!

analogue_pocket.jpg
The Analogue Pocket izgleda kot idealen naslednik legendarnega Game Boya.

Le malokdo med nami se najbrž ne spomni prelomne Nintendove prenosne konzole Game Boy, ki je v devetdesetih letih poskrbela za pravi razcvet video iger. Kako tudi ne, ko pa smo kar naenkrat junake svojih najljubših iger lahko s seboj vzeli na potovanja? Nekoliko robustnemu izvirnemu modelu, ki je v Evropo prispel leta 1990, so nato sledili priročnejši Game Boy Pocket, barvni Game Boy Color in navsezadnje konkretno sodobnejši Game Boy Advanced. V več kot desetletju je za njih izšlo na tisoče iger, široka paleta najrazličnejših dodatkov, prodanih pa je bilo preko 100 milijonov kosov konzol.

Sedaj pa vse tiste, ki pogrešajo legendarni Game Boy, namerava razveseliti ameriško podjetje Analogue. To je nase že opozorilo z odličnimi retro konzolami Mega Sg, Super Nt in Nt mini, sedaj pa pripravlja svoj prvi prenosni model. Analogue Pocket, kot se izdelek imenuje, bo zmožen poganjati približno 3000 naslovov za Game Boy, Game Boy Color in Game Boy Advanced. Vendar pa konzola ne bo omogočala emulacije ROM datotek, pač pa bo brala originalne diskete z igrami za vse omenjene modele.

"Analogna žepnica" se bo ponašala s 3,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1600x1440, kar znaša desetkrat več kot pri Game Boyu. Poleg tega pa bo z dok postajo po vzoru Nintenda Switch omogočala tudi igranje na velikem zaslonu, tako z brezžičnimi kot brezžičnimi upravljalci.

A to še ni vse! Analogue Pocket ne bo namenjen le igralcem, temveč tudi ustvarjalcem. Konzola bo namreč opremljena z digitalno zvočno delovno postajo Nanoloop, primerno za kreiranje glasbe in nastopanje. Za povrhu pa se bo v njeni notranjosti nahajalo tudi programirljivo vezje FPGA, ki bo brez dvoma zaposlilo nadobudne razvijalce.

Analogue Pocket bo na voljo prihodnje leto za 199 ameriških dolarjev v omejeni nakladi. Trenutno pa še ni znano, če bo konzola luč sveta ugledala tudi na naši strani luže.

Naslednja novica:
Telemach odslej z defibrilatorji


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled