Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 07.06.2018

Pohitrite vaš internet

8_internet.jpg
Pohitrite vašo internetno povezavo

Se tudi vam dogaja, da je internet počasen? Dvomite v sposobnosti vašega operaterja? Preizkusite še nekaj preprostih trikov, da izboljšate in pohitrite vašo internetno povezavo. Največkrat smo za počasno internetno povezavo krivi kar sami uporabniki. To se zgodi zaradi zastarele tehnologije, vse od strojne do programske opreme.

Če ni to krivo, imamo največkrat priklopljenih preveč računalnikov, prenosnikov, mobilnih telefonov in tablic.

Lahko pa se zgodi, da naenkrat prenašamo preveč podatkov s spleta, kar lahko povzroči že zelo zamudno iskanje samo po Googlu, kaj šele pri multimedijskih vsebinah.

Pride lahko tudi do motenj, če pogosto uporabljamo brezžično omrežje. Že en sam zid lahko privede do motnje, kar se pozna pri hitrosti internetne povezave.

Nenazadnje pa je morda kriv tudi vaš paket pri internetnem ponudniku. Ta se največkrat izgovarja, da vaš paket ne zadovolji potrebe po internetni hitrosti, zato vam priporočajo večji, dražji paket.

Če nismo nekakšni tehnološki mojstri, si predstavljajte internetno hitrost kot vodovodno napeljavo, vendar z eno razliko. Vodnega pritiska ne morate povečati, kot lahko dokupite in povečate paket pri internetnemu ponudniku.

Najprej vedno preizkusite dejansko hitrost s testom. Tega lahko opravite na spletni strani speedtest.net.

Če na paketu piše, do ..., to pomeni, da je ponudnik dolžen zagotoviti zgolj 80% te hitrosti čez dan, oziroma morajo doseči to hitrost vsaj enkrat dnevno. V praksi to pomeni, da takšne hitrosti zagotovo ne boste imeli in je tudi ponudnik ni dolžen zagotavljati.

Če uporabljate brezžične naprave, uporabljajte le-te v bljižini brezžičnega usmerjevalnika. Najbolje od vsega pa je, da ima vaša naprava vidno polje do vašega brezžičnega usmerjevalnika. Torej, prepričajte se, da od tam ko uporabljate napravo lahko vidite vaš usmerjevalnik.

Raje uporabljajte žično povezavo, kot brezžično. Že vsaka oddaljenost povzroča izgube.

Preverite tudi, da ne prenašate velike količine podatke preko spleta. V primeru počasnih povezav, to naredite, ko vas ni doma ali pa pustite, da se naloži čez noč.

Morda pomaga tudi, da prestavite vaš usmerjevalnik, ga ponovno zaženete (izklopite iz elektrike) in pa preverite ali so na voljo kakšne posodobitve programske opreme. Če vse od naštetega odpove, preprosto kupite nov usmerjevalnik. Ti dan danes niso več tako dragi.

Preverite tudi možne posodobitve na vaših napravah, ter jih redno pregledujte z protivirusnimi programi.

Naslednja novica:
Brezplačni VPN za mobilni brskalnik Opera


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled