Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 17.05.2018

Policija lahko najde vsak telefon

1_lokacija.jpg
Če lokacijskih storitev ne potrebujete, jih rajši onemogočite

Najbolj strašno pa je, da za to ne potrebujejo naloga, vsaj ne pri nas. Vse to jim omogočajo skrita vrata v vaših telefonih, katere največkrat skrijejo prav proizvajalci. Nekako v tem sodobnem svetu digitalne tehnologije bi nekako pričakovali, da nas vsakdor lahko nadzira od koderkoli, kadarkoli, vendar kaj ko so še tukaj vedno vprašanja zasebnosti in ali je to sploh dovoljeno oziroma legalno.


Do sedaj je veljalo, da morajo varuhi zakona pridobiti nalog s sodišča, da lahko sploh začnejo nadzirati vaš telefon in da lahko zahtevajo kakršnekoli podatke o uporabi vašega operaterja.

Vendar po poročilih New York Timesa, podjetje katero se ukvarja izključno z sledenjem mobilnim telefonom, ima sistem, kateri omogoča, da so vsi podatki telefona na voljo policiji, brez sodnih postopkov.

V poročilu je tudi navedeno, da je bivši šerif zvezne države Missouri uporabljaj storitev imenovano Securus, s pomočjo katere je nadziral mobilne telefone, med drugim tudi mobilni telefon sodnika in svojih kolegov. Securus sicer uporablja svoje podatke za oglaševalske ponudbe. Med drugim zbirajo tudi zgodovino telefona, uporabljajo pa tudi lokacijske storitve. Vendar v tem primeru, Securus je praktično vdrl v sistem in ponudil vsem naročenim uporabnikom neomejen dostop do katerega koli telefona.

Senator Ron Wyden je po informacijah Motherboarda že poslal sporočila agenciji FCC, katera nadzira telekomunikacije, kot tudi ponudnikom telekomunikacijskih storitev v ZDA.

Naslednja novica:
Windows 7 je uporabnikom začel prikazovati opozorila


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled