Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


NBA 2k19, 15.09.2018

Postanite mojster igre NBA 2K19 s temi nasveti in triki

gzs9haooqekncznc6kt2gs-650-80.jpg

Spet je prišel tisti čas v letu, ko se največji ljubitelji košarke odpravimo na virtualna košarkarska igrišča razvijalca Visual Concepts. Letošnja izdaja najbolj popularne košarkarske igrice je ponovno polna novih lastnosti, presenečenj in možnosti, kako uživati v igranju. Nekatere izmed lastnosti so povsem nove, medtem ko so ostale manj zveneče oz. manj vpadljive napram že poznanim zadevam, ki jih dobro poznamo. 

Dejstvo je, da je igra NBA 2k vedno bila nekoliko bolj zahtevna od konkurenta serije EA NBA Live. Torej, kako postati mojster igranja košarkarske poslastice za vse "gamerje"? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov in trikov, s katerimi se lahko že jutri pohvalite pred vašimi prijatelji.

Naprej prenesite brezplačni "Prelude" demo

Podobno kot lani je Visual Concepts izdal novi demo "Prelude". V bistvu ne gre toliko za demo kot za "predigro" celotne igre. Izberemo si lahko izgled lika (ali celo vstavimo naš obraz iz aplikacije), spremljamo statistiko in igramo Shanghai Bears.

V tej demo izdaji dobimo dobri dve uri kvalitetnega igranja, tisto kar pa je še bolj pomembno pa je, da z igranjem demo verzije dobimo dostop do "Neighborhood-a" (NBA 2k19 izboljšan spletni vmesnik). Če to ne naredimo, potem bomo morali v originalni igri začeti od začetka, kar pa zna trajati.

Vpišite se v 2kU

NBA 2k ni nikoli spadala med lažje igre in tudi v letošnji izdaji je zgodba podobna. Za to, da bi resnično obvladali vodenje žoge, postavljanje blokov ali metanje na koš, bomo rabili kar nekaj vaje. 

Če se odločimo za igranje na spletu in ne natreniramo teh osnov košarke, lahko pričakujemo težave ob igranju z mojstri igre. Še posebej moramo biti pozorni na obrambo, kajti znanje igranja obrambe nam bo prišla prav v vseh pogledih in v vseh načinih igranja. 2kU nam nudi tudi idealno mesto za treniranje meta, ne glede na to, ali smo v bližini koša, ali mečemo trojko.

Sistem "Takeover"

Sistem "Takeover" je ena najnovejših novosti NBA 2k franšize. Prinaša nam možnost novih vratolomnih solo in ekipnih gibov ter potez. V zgornjem desnem kotu boste opazili gorečo žogo in besedo "Takeover". Ta sekcija se počasi polni, odvisno od tega, kako uspešni smo pri dobrih podajah, čistih metih in preigravanjih. Boljše kot igramo, hitreje se polni linija "Takeover".

"Takeover" meter analizira našo statistiko in nam pomaga do izvajanja novih potez, težjih metov, prav tako pa imajo obrambni igralci z nami več dela. Ko dosežemo 50 % lahko celo izvedemo "Team Takeover", vendar moramo biti pozorni - z le eno večjo napako lahko izgubimo celoten meter.

Borite se za VC

Medtem ko "Virtual Currency" (VC) - "in-game" valuto za nadgrajevanje statistike v načinu MyPlayer - ni nikoli bilo lahko doseči, je letos stvar nekoliko poenostavljena. To ne pomeni, da je NBA 2k postal bolj radodaren, ampak je doseganje te valute postalo lažje in bolj realno. 

Za to, da pridemo do čim večjega števila "in-game" denarja, lahko uporabimo "Daily Spin" in MyPlayer točke. Dobro moramo igrati v večini načinov iger, če pa se želimo malce sprostiti od košarke, je na voljo "kazino Ante Up" igrišče, ki ga lahko vidimo na sliki. Sicer je tako kot pri vseh igrah na srečo zadeva precej tvegana, torej hitro lahko izgubimo priborjene točke, vendar pa po drugi strani lahko hitro veliko zaslužimo. Bodite pa pozorni tudi na "Daily Objective" naloge. 

Kupite si avtomobil

Preživeti veliko časa v "Neighborhood-u"? Potrebujete prevozno sredstvo od točke A do točke B brez, da bi se ob tem utrudili? Slišati je, da bi vam prišel prav kak avtomobil kajne? Kaj pa recimo kak skiro? V trgovini Wheels si lahko s prisluženim kriptodenarjem kupite rolko, skuter in še kakšno zanimivo prevozno sredstvo. Ne pozabite, pametno je potrebno ravnati z VC-ji!

Gre za povsem novo lastnost, ki najverjetneje ni preveč uporabna, vendar pa je vsekakor zabavna. Na žalost za dostop do te trgovine potrebujemo OVR vsaj 85 ali več. Takoj na začetku torej do trgovine Wheels nimamo dostopa, vendar lahko z nekaj truda hitro napredujemo. 

Ne pozabite na Turbo

"Turbo" nam omogoča, da hitro tečemo po igrišču ter eksplozivno skačemo za odbitimi žogami, ki jih potem brez težav zabijamo skozi obroč. Če nas v obrambi pokriva posebej agresiven igralec, potrebujemo "Turbo", da mu lahko pobegnemo na majhnem prostoru, prav tako pa s tem veliko lažje igramo v obrambi. Za to, da napolnimo naš "Turbo", obiščemo "Gatorade Training Facility" v "Neighborhood-u", kjer lahko uporabimo pridobljene VC-je, ali pa opravimo tri vaje na igrišču, da dobimo poln "Turbo". Glede na to, da ob izvajanju vaj izpopolnimo še ostale veščine, menimo, da je izbira teh vaj vedno boljša opcija kot plačevanje "denarja" za "Turbo".


Učinkovito uporabljajte "pick-and-roll"

Uporabniški vmesnik izdaje 2k19 je daleč najbolj napreden v celotni seriji in to je vsekakor potrebno izkoristiti sebi v prid. Ključ do boljšega odstotka meta za 2 točki je recimo uporaba "pick-and-roll" blokad, s katerimi pridobimo tisto sekundo prednosti pred obrambo. Vse kar moramo storiti je, da pritisnemo "L1/LB", da naš najbližji soigralec priteče v blok. Potem je na nas, da se malce odmaknemo od koša, tisti igralec, ki pa je postavljal blok, pa se bo avtomatsko odvajal proti košu. Z uporabo "pick-and-rolla" se da pridobiti kar nekaj prednosti pred obrambo. 


Ko igramo MyCareer izberemo malce slabšo ekipo

Dejstvo je, da tako kot v resničnem življenju, v boljših ekipah novinci ne dobivajo toliko priložnosti kot v nekoliko slabših. Za to je pomembno, da si izberemo slabšo ekipo, če seveda želimo izkoristiti svoj potencial. 


Tudi če recimo obožujemo Golden State Warriors se je pametno na začetku tej ekipi izogniti, kajti ne bomo dobili igralnega časa, ki si ga želimo. Namesto tega izberimo Buckse ali podobne ekipe, kjer bomo že od vsega začetka imeli več možnosti, da se dokažemo, kar bo seveda vplivalo na naš VC in točke izkušenj. Prišel pa bo tudi čas, ko nas bodo te najboljše ekipe želele v svojih vrstah in takrat bomo toliko bolj uživali v igranju.

Naslednja novica:
Zakaj je Microsoft pripravil igralno konzolo Xbox Series S?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled