Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Trine 4, 13.08.2019

Pravljična ploščadarica Trine se vrača oktobra

trine4.jpg
S četrtim delom se Trine vrača v 2.5-dimenzionalni svet.

Začetki pisane čarobne ploščadarice Trine segajo desetletje nazaj, ko je finsko podjetje Frozenbyte s pomočjo založnika Nobilis izdalo njeno prvo poglavje za osebne računalnike in PlayStation 3. Igra se je nemudoma zapisala v srca številnih igričarjev s prekrasnim pravljičnim svetom ter dinamičnim prepletanjem akcijskih obračunov in kompleksnih ugank, ki so jih igralci reševali z upravljanjem treh likov: tatice Zoye, čarovnika Amadeusa in viteza Pontiusa. Vsak izmed njih je poleg specifičnega orožja posedoval tudi sposobnost, ki je rešila del kompleksnejše uganke, zato je bilo med njimi ves čas potrebno preklapljati. To pa je bilo realizirano izredno posrečeno, zato je izkušnja bila zabavna rekreacija malih sivih celic tako v enoigralskem kot sodelovalnem večigralskem načinu.

Toplo sprejetemu izvirniku je dve leti kasneje sledilo odlično nadaljevanje, ki je poleg PC in PS3 hitro zavzelo še ostale vodilne platforme ter tako navdušilo bistveno večje število igričarjev. Leta 2015 pa so avtorji s tretjim delom serijo prenesli v pravi 3D okoliš, a vzlic mnogim ambicioznim idejam igralce pustili ravnodušne ter prihodnost serije postavili pod vprašaj.

Zdaj se je mnogim ljubiteljem franšize odvalil kamen od srca, saj so ustvarjalci sporočili, da bo četrto poglavje, ki se vrača v 2.5-dimenzionalni svet, vendarle izšlo še letos. To pa še ni vse. Poleg Trine 4: The Nightmare Prince bo istočasno izšla tudi zbirka Trine: Ultimate Collection, ki bo poleg četrtega dela vsebovala tudi vse njegove predhodnike. Oba bosta na voljo 8. oktobra za PC, PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch, pri Frozenbyte pa za najnovejše poglavje obljubljajo pestro zgodbo, obogaten bojevalni sistem, čudovito glasbeno podlago ter tako spletno kot lokalno večigralstvo.

Naslednja novica:
Kako nas finančna industrija prenaša okrog? Za vas imamo karto za seminar, ki je postal svetovna uspešnica!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled