Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Louis Vuitton, 11.02.2019

Predstavljamo vam novo pametno uro Louis Vuitton

32409-original.jpg

Takole na prvi pogled lahko vidimo, da je druga generacija Wear pametne ure Louis Vuitton še en čudovit kos nosljive tehnologije te prestižne blagovne znamke. Kritiki izpostavjajo predvsem super zmogljivi procesor Wear 3100, vendar dotična pametna ura ponuja še precej več kot samo moč.

Prva generacija Louis Vuitton Tambour Horizon pametne ure je izmed vseh luksuznih modnih blagovnih znamk nekako najbolj kvalitetno inkorporirala Googlovo programsko opremo Wear OS, hkrati pa je ustvarjalcem uspelo dodati tisti ščepec lastne znamke. Mnogi strokovnjaki kot najboljši primer dobre prakse izpostavljajo znamko Tag Heuer, vendar je Louis Vuitton po našem mnenju naredil še korak naprej.

Združil je distinktivni, dobro prepoznani Louis Vuitton izgled in Googlov operacijski sistem z vsemi najbolj kvalitetnimi lastnostmi programske opreme. Te so prispevale k uporabniški izkušnji na najvišji možni ravni, ki je poleg same blagovne znamke največja dodana vrednost za luksuzno pametno uro.

Nova ura Tambour Horizon, ki sedaj v celoti nadomešča prvo verzijo, po vseh podatkih sledi isti formuli kot njena predhodnica. Tokrat je Louis Vuitton pripravil še več različnih barvnih kombinacij, hkrati pa je pametno obdržal večino lastnosti, ki so nas navdušile že pri originalni uri.

Tehnične specifikacije pametne ure Louis Vuitton Tambour Horizon 2019:

Še vedno zelo moderna pametna ura

Kar se tiče dizajna pametne ure Tambour Horizon, je ta ostala zvesta formuli svoje predhodnice. Obdržala je cirkularni okvir, ki kompaktno drži vseh 12,6mm debeline. Če recimo to uro primerjamo z modelom Skagen Falster 2, je Horizon nekoliko bolj robusten kos nosljive tehnologije, ki pa še vedno izgleda dobro tudi na tanjših zapestjih. Tako kot je to zdaj že stalnica pri praktično vseh pametnih urah, je tudi Louis Vuitton poskrbel za vodoodpornost do 30 metrov globine, s čimer je še dodatno poskrbel, da ni izgovorov, zakaj ne kupiti novega modela.


Prej smo omenili, da je zdaj na voljo več različnih barvnih kombinacij, in sicer jih je zdaj 5, torej sta 2 več kot v prvi generaciji. Najbolj atraktivni dodatek je "Pure White" kombinacija oz. keramični model, ki ga lahko vidimo na sliki. Apple Watch keramična izdaja je povsem ovenela, medtem ko Louis Vuitton vedno vključi dotično opcijo v svojo kolekcijo. Keramična verzija ima v krog razporejenih 34 diamantov, ki uri dajejo luksuzni pridih, in če bi morda pričakovali, da je stvar kičasto izpeljana, v resnici temu ni tako, saj je vse skupaj narejeno z veliko mero okusa. Glede na testiranje, ki so ga opravili pri portalu Wareable, bodo z dotično pametno uro zadovoljni tudi tisti, ki niso največji oboževalci znamke Louis Vuitton.


Programska oprema, ki izstopa

Preden se sprehodimo skozi klasične Wear OS lastnosti, naj opozorimo na nove LV "watch face" dizajne. Nekateri so narejeni predvsem za tiste bolj aktivne uporabnike (glede na to, da zdaj ura šteje tudi korake), medtem ko jih je večina usmerjenih v bolj modne vode. Najbolj zanimivi izgledi so tisti, ki so bili narejeni po smernicah Louis Vuitton modnih dogodkov. Po pisanju portala Wareable bi naj vsaka večja modna revija ali predstavitev nove kolekcije pomenila tudi nov izgled ure. Če bi jih morali oceniti z nekaj besedami, bi verjetno izbrali besede zabavni, interaktivni in do neke mere podobni Fossilovim pametnim uram Kate Spade.


Kljub temu, da je testiranje potekalo na demo verziji ure, je bilo že možno preizkusiti nekatere nove lastnosti, ki so bile dodane v operacijski sistem Wear OS. Aplikacija My Flight, ki pomaga pri usklajevanju letalskih letov, je sedaj deležna razširitve na vlake in hotele. Tudi LV Guide je ostal, do njega pa lahko dostopamo tako, kot je bilo to že pri predhodni verziji ure. Zelo pomembna novost pri drugi generaciji ure Tambour Horizon je Google Pay plačevanje. Prva generacija ure tega ni vsebovala in na ta račun je bilo kar nekaj kritik, saj so uporabniki želeli plačevati s svojo pametno uro.


Končna ocena

Ko je Louis Vuitton prvič predstavil letošnjo edicijo pametne ure Tambour Horizon, je bila glavna novica vključitev Qualcommovega procesorja Snapdragon Wear 3100. Poleg povečane zmogljivosti pametne ure in izboljšanja učinkovitosti delovanja, je strokovnjake najbolj navdušila tudi izboljšana zmogljivosti baterije. Kot smo že zapisali v tehničnih specifikacijah, bi morala ta ura zdržati en oz. pet dni, odvisno od načina uporabe.


Kot lahko vidimo že iz samih slik, je pametna ura Tambour Horizon 2019 enako privlačna kot prva izdaja ure. Takoj lahko vidimo tudi to, da Louis Vuitton ni zgolj eden od akterjev na trgu pametnih ur, temveč si želi presežkov in novih stvari, kar nam dokazuje z aplikacijami in dizajnom. Želi si tudi kvalitete, in druga generacija ure Tambour Horizon je, kot vse kaže, lepa pridobitev v Wear OS družino pametnih ur.

Naslednja novica:
Zanimivi Redmi 7A končno prispel v Evropo!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled