Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 01.06.2018

Prelisičite nepridiprave s to aplikacijo

1_kartice.jpg
Aplikacija za odkrivanje zlonamernih naprav

Kdo še danes nima plačilne kartice? Kdo danes ne uporablja bankomata? Praktično vsi, vse pogosteje tudi starejši. Vendar kaj ko to izkoriščajo tudi nepridipravi. Čeprav so današnji bankomati opremljeni z vrhunsko tehnologijo proti zlorabam, katera takoj obvesti policijo in banko, če je na bankomatu nameščena kakšna naprava, se še vedno pojavljajo, predvsem med vikendi in ponoči, ko so banke zaprte.

Te naprave delujejo na sila preprost način. Če pogledate vašo bančno kartico, je spredaj opremeljna z čipom, kateri je vbistvu mali računalnik, saj za vsako transakcijo ustvari enolični ključ. Kaj to pomeni? Da, če kdorkoli prestreže podatke, so ti veljavni samo za zelo kratek čas - ponavadi samo za čas transakcije. Takšen način se za tatove ne splača. Torej kaj se?

Če pa obrnete vašo kartico, je na vrhu - največkrat nad prostorom za podpis, prisoten magnetni zapis. Ta je statičen, kar pomeni, da se ne spreminja in vedno ostaja enak. Torej ni enak čipu, saj ta generira vedno novi ključ.

Naprave, katere so nameščene predvsem v bankomatih (lahko tudi na POS terminalih, endar zelo redko), ciljajo ravno na ta magnetni zapis. Ta vsebuje 16-mestno številko bančne kartice, kot tudi "rok trajanja" in varnostne tri številke (CCV, CVV), ter ime in priimek lastnika. Če ste kdaj plačevali preko spleta, veste, da so to vsi podatki, katere potrebujete.

Takoj, ko v bankomat vstavite bančno kartico, na katerem je nameščena vohunska naprava, ta prebere magnetni zapis in ga shrani oziroma pošlje nepridipravemu. Tako lahko pridobi več sto različnih kartic v samo eni uri.

Najnovejši delujejo tudi preko bluetooth tehnologije, saj tatovi samo vstavijo čitalec v bankomat in ga tam tudi pustijo, dokler ga pač kdo ne najde - policija ali banka. Tako hitro zakrijejo svoje sledi.

Tukaj pa ste v veliki prednosti, če imate pametni telefon. Namreč tudi ti so opremljeni z bluetooth tehnologijo. Če vam je kaj do vašega težko pridobljenega denarja, si namestite aplikacijo na vaš telefon, katera s pomočjo pametnega telefona in bluetooth-a, išče in celo uspšeno najde, ali je na bankomatu nameščena kakšna naprava.

Aplikacija je brezplačna za Android uporabnike in je na voljo za prenos na povezavi -> https://play.google.com/store/apps/details?id=skimmerscammer.skimmerscammer


Aplikacija za Apple (iOS) je še v izdelavi.

Naslednja novica:
Telefon z najmogočnejšo baterijo na svetu na voljo preko portala Indiegogo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled