Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Lenovo ThinkPad X1, 15.05.2019

Prepogljiv zaslon tudi za prenosne računalnike

lenovo-najavio-laptop-sa-savitljivim-133-incnim-oled-zaslonom_qpoqav.jpg
Prepogljivi prenosni računalnik Lenovo ThinkPad X1 izgleda naravnost fantastično.

Zadnji dogodki na področju mobilne telefonije kažejo na to, da je prihodnost mobilnih naprav prepogljiva. To so dokazali že številni vodilni proizvajalci telefonov, pri podjetju Lenovo pa so se odločili za nekoliko drugačen korak. Izdelali so namreč prvi prenosni računalnik, ki je opremljen s prepogljivim zaslonom OLED. To v praksi pomeni, da bomo lahko prenosni računalnik Lenovo ThinkPad X1 uporabljali tako v vlogi običajnega prenosnika kot večje tablice.

 

Inženirji podjetja Lenovo so prenosni računalnik ThinkPad X1 opremili s 33,8-centimetrskim oziroma 13,3-palčnim prepogljivim zaslonom OLED podjetja LG. Novost ima podporo tako za digitalna peresa Wacom kot tudi za Bluetooth periferne enote. Poleg tega je o novosti znano le še to, da bo opremljena z energijsko varčnim procesorjem in bo poganjala operacijski sistem Android. Po vsej verjetnosti bo tu šlo za najnovejši Android Q, saj je povsem prilagojen prepogljivim zaslonom.

 

Podjetje Lenovo bo nadvse zanimiv prenosni računalnik ThinkPad X1 ponudilo v prodajo tekom naslednjega leta. Čeprav je o maloprodajni ceni novosti trenutno še prezgodaj govoriti, verjamemo, da bo ta vse prej kot nizka, saj gre vendarle za najnovejšo tehnologijo.

Naslednja novica:
Prva solarna cesta se je izkazala za polomijo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled