Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


One Identity Safeguard for Privileged Analytics, 12.02.2019

Prepoznajte tvegane uporabnike!

admanalitics.jpg
Z One Identity Safeguard for Privileged Analytics boste zelo jasno lahko opazovali, kaj se dogaja v vašem IT okolju.

One Identity Safeguard for Privileged Analytics analizira in prepozna nevarne privilegirane uporabnike. To pomeni, da lahko z njegovo pomočjo zaznate tveganje pri privilegiranih uporabnikih in tako preprečite škodo, ki bi lahko zaradi njih nastala vaši organizaciji.

Z One Identity Safeguard for Privileged Analytics boste vedno vedeli, kdo so vaši privilegirani uporabniki z visokim tveganjem, spremljali boste lahko vprašljiva vedenja in odkrili prej neznane grožnje znotraj in zunaj vaše organizacije. Z uporabo tehnologije za analizo vedenja uporabnikov zaščita Safeguard for Privileged Analytics zazna nepravilnosti in jih razvrsti glede na tveganje, tako da lahko na podlagi tega sprejmete ustrezne ukrepe in konec kocev - kar je tudi namen vsega skupaj - preprečite kršitve.

Zaznavanje groženj v realnem času

Ugotovili smo torej, da lahko s pomočjo One Identity Safeguard for Privileged Analytics z lahkoto ugotovite, kateri uporabniki za vas pomenijo visoko tveganje. Da boste brez skrbi, pa je dobro vedeti, da se obvestila pošljejo samodejno, in to takoj, ko se spremembe v pooblastilih v uporabnikovem profilu pomaknejo v status visokega tveganja. Ta takojšen ukrep odpravlja tveganje, ki bi nastalo v vmesnem času.

Vsaka rešitev za varnost ne bo odkrila zunanjega napada ali odtekanja notranjih informacij. One Identity Safeguard for Privileged Analytics pa sledi in grafično prikazuje dejavnosti uporabnikov v realnem času. Tako boste zelo jasno lahko opazovali, kaj se dogaja v vašem IT okolju. Namesto, da bi na podlagi nekega vzorca zaznavali »slabo vedenje«, ta sistem ustvari izhodišče »normalnega« vedenja s podatki, ki jih dobi iz vašega IT okolja. Nato podatke uporabi za odkrivanje odstopanj z uporabo 13 algoritmov za strojno učenje. Analiza vsebine privilegiranih sej, izdanih ukazov … opazuje običajno uporabljane ukaze in aplikacije. S podrobno analizo ugotovi, kaj je običajno vedenje in tako pomaga pri odkrivanju neobičajnega, krajah in zlorabi privilegiranih uporabnikov.

Vsak izmed teh uporabnikov ima tudi značilen vzorec obnašanja. Celo pri opravljanju dejanj, kot so tipkanje ali zgolj premikanje miške. Algoritmi, vgrajeni v zaščito Safeguard for Privileged Analytics, pregledajo te vedenjske značilnosti. Tudi to pomaga pri prepoznavah kršitev in služi kot neprekinjeno biometrično preverjanje prisotnosti.

O rešitvi One Identity Safeguard smo že pisali v članku "Z One Identioty Safeguard do večje varnosti in učinkovitosti".

O One Identity Safeguard for Privileged Passwords smo pisali v članku "Izognite se tveganju pri privilegiranem dostopu". 

O One Identity Safeguard for Privileged Sessions pa v članku "Želite imeti popoln nadzor nad tem, kaj se dogaja v podjetju?"

Bi preizkusili, kako je v praksi?

Podjetje ADM-Adria je Platinum+ partner proizvajalca rešitve One Identity. Če želite brezplačni preizkus rešitve One Identity Safeguard v virtualnem okolju, se obrnite na podjetje ADM-Adria.

Naslednja novica:
Robotska kosilnica, ki pokosi še tako strmo parcelo


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled