Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Android 11, 24.09.2020

Preverite, kdaj bo vaš telefon dobil Android 11

android-1904852_1920.jpg

Android 11 je končno med nami. Novi mobilni operacijski sistem sicer ni revolucionarna novost, kot nekatere predhodne izdaje, pa vendarle lahko pričakujemo nekaj novih varnostnih lastnosti, poleg tega pa dodatne vizualne spremembe, ki bodo ojašale predvsem upravljanje s pametnim napravami. 

Če se sprašujete, kdaj bo vaša naprava deležna posodobitve, ste prišli na pravo mesto. Dobra novica je, da bo Android 11 na voljo na številnih naprava, prej, kot kdajkoli doslej. Slaba novica pa je, da samo telefoni Pixel dobijo celotno verzijo na dan izida, medtem ko ostali modeli dobijo beta verzije. Dejstvo, da mnogo naprav ima beta verzijo pa seveda pomeni, da lahko kmalu pričakujemo tudi dopolnjene, celotne verzije. 

Pripravili smo seznam naprav, za katere je že potrjeno, da bodo dobile Android 11, ostale pa prav tako lahko kmalu pričakujejo posodobitev. 

Telefoni Asus

Asus se je pridružil Android 11 beta programu, kljub temu pa je trenutno zgolj ena naprava, ki se lahko pohvali z Android 11 - Asus Zenfone 6. Seveda pa lahko pričakujemo, da se bo sčasoma k beta programu pridružilo vedno več modelov. 

Asus telefoni, ki imajo ali bodo prejeli Android 11 beta: Asus Zenfone 6

Telefoni Blackshark

Blackshark je v resnici Xiaomi "gaming" telefon. Poleg telefonov Poco, Redmi in dejanskih telefonov Xiaomi je podjetje delilo, kateri Blackshark telefoni bodo deležni posodobitve. 

Blackshark telefoni, ki bodo dobili Android 11: Blackshark 2 in Blackshark 3

Telefoni Google Pixel

Po pričakovanjih so telefoni Google Pixel med prvimi, ki bodo dobili Android 11 - kljub temu pa posodobitve ne bodo deležni vsi modeli. Originalna modela Pixel in Pixel XL ne bosta deležna nobene posodobitve od Androida 10 naprej. Glede na to, da sta originalna Pixel modela stara že štiri leta, to niti ni tako presenetljiva novica. 

Google Pixel telefoni, ki bodo dobili Android 11:

Telefoni LG

LG trenutno še ni objavil nobene informacije v zvezi z Android 11 posodobitvijo, je pa tudi sicer LG med tistimi, ki po navadi zadnji prejmejo nove verzije operacijskega sistema. Ne glede na to pričakujemo, da bodo vsi najnovejši LG telefoni dobili posodobitev. Med drugim tudi modeli LG Velver, V60, V50, G8 in G8X. Počakati moramo, da bomo lahko napovedali, kdaj lahko ti telefoni pričakujejo posodobitev, vendar to skoraj gotovo ne bo še nekaj mesecev. 

Telefoni Motorola

Tudi Motorola še mora objaviti podatka, kdaj in če sploh bo kateri od njihovih telefonov deležen nove verzije Androida. Vseeno pričakujemo, da bo vsaj nekaj modelov. Motorola je sicer objavila novico, da bo Android 11 na voljo na novem, Motorola One 5G, vendar trenutno nimamo podatka, kdaj bi telefon lahko izšel . Gledano za nazaj, lahko za Motorolo povemo, da je nekoliko bolj toga, ko govorimo o Android posodobitvah - to pomeni, da lahko traja še kar nekaj časa preden dobijo Android 11. Na koncu vseeno pričakujemo, da bo Android 11 prišel do modelov Motorola Edge, Edge+, Moto G Fast, Moto G Power in Motorola Razr.


Telefoni Nokia

Večina Nokiinih modelov je del programa Android One, kar pomeni, da bi lahko dobili novo posodobitev dokaj hitro. Nokia sicer uradno še ni potrdila nobenih informacij v zvezi z programsko opremo Android 11, kar pomeni, da moramo na natančnejšo napoved še počakati. Ne glede na to so telefoni, za katere pričakujemo, da bodo dobili Android 11, Nokia 9 Pureview, Nokia 8.3, Nokia 8.1, Nokia 7.2, Nokia 6.2, Nokia 5.3, Nokia 4.2, Nokia 2.3 in Nokia 1.3.


Telefoni OnePlus

OnePlus je že od vsega začetka med prvimi, ki prejmejo Android posodobitve in tudi tokrat ne bo bistveno drugače. Medtem ko je Android 11 za telefone OnePlus trenutno še v beta verziji, je programska oprema OnePlus relativno blizu "stock" verziji - to pomeni, da bi lahko v bližnji prihodnosti dobili stabilno časovnico izidov in posodobitev. 

OnePlus telefoni, ki imajo Android 11 beta verzijo: 

Telefoni Oppo

Enako kot OnePlus, je tudi Oppo del programa Android beta - številni Oppo telefoni bodo dobili beta verzijo Android 11, skupaj s stabilnim izidom za naprave Pixel. Oppo svojim uporabnikom nudi bolj prilagojeno verzijo Android, ki se imenuje Color OS. Verjetno bo trajalo kar nekaj časa, preden bo podjetje izpopolnilo svoje operacijsko okolje.Oppo telefoni, ki imajo Android 11 beta verzijo:

Telefoni Poco

Tudi Xiaomijev Poco bo opremil nekaj svojih telefonov s sistemom Android 11. Pa si poglejmo, kateri telefoni Poco lahko računajo na Android 11:

Telefoni Realme

Tudi Realme je del Android beta programa, vendar naj bi samo en model dobil Android 11 - Realme X50 Pro. Uporabniki telefonov Realme lahko samo upajo, da bo na seznamu sčasoma več modelov.Telefoni Realme, ki imajo Android 11 beta:

Telefoni Redmi

Poleg telefonov Xiaomi je kitajski proizvajalec objavil tudi seznam Redmi telefonov, ki bodo dobili novi operacijski sistem. Telefoni Redmi, ki bodo dobili Android 11:

Telefoni Samsung

Tudi Samsung je del programa Android 11 beta, vendar je to sodelovanje omejeno na serijo Galaxy S20. Kljub temu pa obstaja verjetnost, da bo Android 11 dobilo še več naprav, med drugim tudi serije Note 20. Sistem Android 11 bi naj na spodnje Samsungove telefone prišel kot del splošne posodobitve One UI 3.0. Samsung telefoni, ki imajo Android 11 beta:

Telefoni Xiaomi

Naslednji na seznamu je Xiaomi, ki je bil eden prvih, ki so se pridružili Android 11 beta programu. Android 11 bi naj na telefone Xiaomi prišel s posodobitvijo MIUI 12, poleg tega pa naj bi bila tudi posodobitev MIUMI 13 osredotočena na Android 11. Xiaomi je delil poln seznam telefonov, ki bodo dobili Android 11, med katerimi so nekateri že nadgrajeni.Telefoni Xiaomi, ki že imajo Android 11:Telefoni Xiaomi, ki bodo dobili Android 11:
Naslednja novica:
Zakaj velikost pametnih telefonov ni prilagojena ženskim rokam?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled