Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Half-Life: Alyx, 26.11.2019

Prihaja novi Half-Life

hl_alyx.jpg
Od zadnje Half-Life igre je minilo že več kot 12 let.

Po letih in letih čakanja je igričarski velikan Valve v začetku tedna končno napovedal novo igro v legendarni seriji prvoosebnih streljank Half-Life. Žal pa ta utegne pustiti ravnodušne tiste, ki so čakali na konkretno nadaljevanje prigod Gordona Freemana, saj smo pred kratkim izvedeli, da bo Half-Life: Alyx izkušnja za navidezno resničnost.

Kot namiguje že njen podnaslov, bo osrednja zvezda igre tokrat Alyx Vance, Gordonova nepogrešljiva pomočnica iz Half-Life 2, dogajanje pa bo časovno umeščeno med prvi in drugi del franšize. Prav tako smo izvedeli, da mlajši Alyx glasu ne bo ponovno posodila Merle Dandridge, temveč Ozioma Akagha, ki je med drugim odigrala vlogo Plastic v Mirror's Edge: Catalyst. Z Alyx pa se v distopično Mesto 17 vrača še veliko znanih obrazov, med drugim tudi skrivnostni G-Man, ki ga bo glasovno ponovno upodabljal Mike Shapiro.

Čeprav zaradi številnih spodletelih projektov mnogi igričarji postanejo zaskrbljeni ob oznaki VR, Valve pravi, da gre za njihov najbolj ambiciozen projekt, na katerem dela ogromno ljudi. Nenazadnje naj ne bi šlo za enostavno VR izkušnjo, temveč konkretno Half-Life igro, ki bo tako dolga kot Half-Life 2. Igralce naj bi čakalo okoli 20 ur razburljive akcije, raziskovanja in reševanja ugank, pri čemer bodo pomembno vlogo zagotovo imele gravitacijske rokavice, predhodnice revolucionarne gravitacijske puške iz drugega dela.

Half-Life: Alyx bo na voljo marca prihodnje leto za 49,99 € in zastonj za tiste, ki si lastijo Valve Index opremo za navidezno resničnost. Igro je sicer že možno prednaročiti preko platforme Steam ter si tako zagotoviti 10% popusta, znane pa so tudi že minimalne sistemske zahteve, ki znašajo:

OS: Windows 10
Procesor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
Pomnilnik: 12 GB RAM
Grafična kartica: GTX 1060 / RX 580 - 6GB VRAM

Za igranje pa bo zadoščala katerakoli računalniška VR oprema.

Naslednja novica:
Pametna ročna ura brez primere!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled