Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 18.10.2020

Prihaja prva ekološka plačilna kartica

treecard.jpg

Opravljate vsakodnevne nakupe v trgovinah? Nakupujete tudi na spletu? Kaj, če bi lahko vse to opravili s plačilno kartico, ki je narejena iz lesa in 100% reciklirane plastike? In kaj, če bi za nameček še pri vsakem nakupu prispevali k posaditvi novih dreves?

Ravno na to idejo je prišlo evropsko podjetje Ecosia. 

Ecosia je bolj znana po svojem priljubljenem spletnem iskalniku. Ta omogoča, da z vsakim iskanjem po svetovnem spletu s pomočjo njihovega iskalnika pripomoremo k posaditvi dreves po vsem svetu.

Samo delovanje je sila preprosto. Vse, kar mora uporabnik storiti je, da za vsako iskanje uporabi iskalnik Ecosia. Del profita od oglasov, ki se prikažejo med iskalnimi rezultati pa podjetje nameni za posaditev dreves (ta delež znaša 80% od vsega dobička). Cena dreves je tako nizka, da jim je to omogočeno vsakih 0,8 sekunde.

Seveda moramo prišteti še 15 milijonov aktivnih uporabnikov po vsem svetu, ki k temu aktivno pripomorejo (povprečno je potrebnih 45 iskalnih rezultatov za posaditev enega drevesa). Do sedaj so posadili nekaj več kot 110 milijonov dreves na Madagaskarju, v Peruju, Indoneziji, Maroku, Braziliji, Etiopiji in Tanzaniji.

Sedaj pa so začeli z novim projektom, imenovanim treecard. Tukaj gre za predplačniško debetno kartico MasterCard, ki je narejena iz lesa in 100% reciklirane plastike. Tudi tukaj bodo namenili 80% profita od provizij, ki jih zberejo s plačili, za posaditev dreves. Za vsak nakup nad 50€ bodo zbrali dovolj denarja za posaditev enega drevesa.

Iz vsakega drevesa lahko izdelajo več kot 300.000 debetnih kartic, zato računajo, da bodo za izdelavo vseh kartic potrebovali le nekaj dreves. Vsa drevesa, ki bodo šla za izdelavo kartic, so opremljena s FSC certifikatom, kar pomeni, da za vsako posekano drevo posadijo novo. Jedro same debetne kartice pa je narejeno iz 100% reciklirane plastike, ki jo pridobijo iz uporabljenih plastenk.

Plačilna kartica je brezplačna za uporabo, brez dodatnih provizij in jo je mogoče zamrzniti kadarkoli (v primeru izgube oziroma kraje). 

Do 1. decembra lahko svojo kartico rezervirate in naročite brezplačno na povezavi -> https://cutt.ly/TreeCard

Za vsako naročilo (ki je hkrati tudi rezervacija) bodo posadili eno drevo.

Dokler pa čakate na svojo novo kartico, lahko že sedaj začnete uporabljati brskalnik Ecosia na povezavi -> http://ecosia.org/

Naslednja novica:
Pametna ročna ura K21 za manj kot 18 evrov


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled