Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Huawei, 22.08.2017

Prihaja prvi mobilni procesor z vgrajeno umetno inteligenco

8139ec939eb12ad201b39179f14335cf.214e38c4839a8af86d65340e7965f2e3.jpg

Umetna inteligenca nas trenutno ne le premaguje pri raznoraznih namiznih igrah, vožnji avtomobila in odkrivanju raka, ampak je sposobna celo proizvesti nove zvoke, kakršnih še nismo slišali. Ker pa se umetna inteligenca vse bolj pojavlja tudi v okviru raznovrstnih storitev, so se inženirji podjetja Huawei odločili za svojevrsten pristop. Center za umetno inteligenco bodo poskušali vgraditi kar neposredno v strojno opremo mobilnih naprav.

Pri Huaweiju nameravajo svojo namero uresničiti do konca leta. Njihovi inženirji bodo pripravili mobilni procesor, ki bo združeval procesor, grafično kartico in modul za umetno inteligenco. S tem se bo kitajski gigant pridružil podjetjem, ki intenzivno razvijajo procesorje, namenjene umetni inteligenci. Gre za hitro rastoči trg, saj mobilne naprave uporabljamo vse pogosteje pri vseh opravilih, zasebnih in službenih.

Huawei poleg tega naprednega procesorja razvija še mobilni procesor Kirin 970. Namenjen bo novim pametnim mobilnim telefonom, njegova prednost pred konkurenco pa bo v dodatnem varovanju finančnih transakcij ter možnosti uporabe telefona v vlogi ključa za avtomobile blagovnih znamk Audi, BMW in Porsche. Nared naj bi bil do konca leta.

Naslednja novica:
IZI sporočilo: nova IZI ponudba, mobilna aplikacija in osvežena podoba


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled