Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Huawei Kirin 970, 17.07.2017

Prihaja prvi mobilni procesor z vgrajeno umetno inteligenco!

8139ec939eb12ad201b39179f14335cf.214e38c4839a8af86d65340e7965f2e3.jpg
Umetna inteligenca bo očitno postala del našega vsakdana!

Umetna inteligenca nas trenutno ne le premaguje pri raznoraznih namiznih igrah, vožnji avtomobila in odkrivanju raka, ampak je sposobna celo proizvesti nove zvoke, kakršnih še nismo slišali. Ker pa se umetna inteligenca vse bolj pojavlja tudi v okviru raznovrstnih storitev, so se inženirji podjetja Huawei odločili za svojevrsten pristop. Ti bodo namreč poskušali center za umetno inteligenco vgraditi kar neposredno v strojno opremo mobilnih naprav.

Podjetje Huawei namerava svojo namero uresničiti do konca leta. Njegovi inženirji bodo dejansko pripravili mobilni procesor, ki združeval procesor, grafično kartico in modul za umetno inteligenco. S tem se bo kitajski gigant dejansko pridružil podjetjem, ki intenzivno razvijajo procesorje namenjene umetni inteligenci. Tu gre za hitro rastoči trg, saj mobilne naprave uporabljamo vse pogosteje, in sicer tako v prostem času kot tudi pri delu.

Podjetje Huawei poleg procesorja, ki bo združeval procesorska jedra, grafično kartico in modul za umetno inteligenco, pripravlja še mobilni procesor Kirin 970. Ta bo namenjen novim pametnih mobilnim telefonom, njegova prednost pred konkurenco pa bo v dodatnem varovanju finančnih transakcij ter možnost uporabe pametnega mobilnega telefona v vlogi ključa za avtomobile blagovnih znamk Audi, BMW in Porsche. Novost naj bi bila nared konec leta.

Naslednja novica:
Ali Intel izgublja bitko s podjetjem AMD?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled