Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 03.09.2018

Prihaja rešitev za spletne oglase

3_oglasi.jpg
Nova rešitev za spletne oglase

Ste tudi vi siti spletih oglasov? Vam oglaševanje na spletnih straneh upočasnjuje računalnik? Kaj če bi se jih lahko rešili tako, da bi tudi ustvarjalec imel nekaj od tega? Prav zaradi tega je na voljo Goolge Contributors.

Mnogi uporabniki svetovnega spleta poznajo tak ali drugačen način blokiranja spletnih oglasov. Vendar oglasi niso tam, da bi nam upočasnjevali splet, oziroma naše vsakdanje deskanje po svetovnem spletu, temveč so tam zato, da plačajo vse od administrativnih stroškov, pa vse do raznoraznih vsebin, kaj spletna stran ponuja.

Če uporabnik z raznimi vtičniki blokira spletno oglaševanje, je konec konec s tem dejanjem prikrašan sam. Vzamimo na primer našo spletno stran Računalniške novice. Kot glavni vir prihodka predstavlja ravno oglaševanje. V primeru, da uporabnik blokira oglase, s tem povzroči upadec prihodka, kar posledično pomeni manj novic, kar pa je ravno nasprotno, česar si uporabnik želi - več novic.

Torej, kako poiskati rešitev? Nekateri vtičniki omogočajo, da se oglasi prikazujejo na določenih straneh, katere izberemo. Vendar na žalost tudi to ni rešitev. Oglaševalec in stranka si želita ravno obratno - več storitev, manj oglasov.

Tukaj pa nastopi nova Googlova storitev. Ta namreč omogoča, da na posamezni strani blokiramo oglas, za samo 0,01€. To je za uporabnika praktično ničelni strošek, za podjetje pa predstavlja vir prihodka.

Tako lahko uporabnik brska po spletni strani, brez nadležnih oglasov, medtem ko lastnik spletne strani vseeno pridobi majhen delež v zameno. To bi drugače pridobil v zameno za prikazovanje oglasov.Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled