Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Fairphone 3, 13.08.2019

Prihaja že tretja generacija pametnega telefona Fairphone

uskoro-stize-treca-generacija-fairphone-etickog-smartphonea_6m6lix.jpg
Pametni mobilni telefon Fairphone 3 naj bi bil kmalu na voljo za prednaročilo.

Podjetje Fairphone je že pred časom ponudilo v prodajo drugo generacijo posebnega modularnega telefona s prodajno oznako Fairphone 2. V principu tu gre za to, da lahko pri tem pametnem mobilnem telefonu po potrebi zamenjamo samo določen del strojne opreme, ki se izboljša čez čas. Tako na primer, če izide nova zmogljivejša baterija, jo preprosto zamenjamo kot kocko, namesto da kupimo celoten nov telefon za par sto evrov. Tukaj tudi ni potrebnega tehničnega znanja, saj lahko posamezne dele menjamo hitro in enostavno, brez serviserja in brez kakršnega koli orodja. Podjetje ponuja vse od kamer, pa do zaslonov, baterij, praktično vse na telefonu je zamenljivo.

Ker pa je pametni mobilni telefon Fairphone 2 po tehnološki plati že nekoliko zastarel, bo podjetje kmalu ponudilo v prodajo tretjo generacijo modularnega telefona Android. O novincu je trenutno znanega le to, da bo ta zagotovo opremljen z brezžično tehnologijo Bluetooth 5.0. Kljub temu so poznavalci prepričani, da bo vstopna različica novosti zagotovo opremljena z dovolj zmogljivo strojno opremo, da bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Tudi tu bo mogoče zamenjati večino strojnih komponent, kot so procesor, pomnilnik, zaslon, fotoaparat in še mnogo več.

Več informacij o pametnem mobilnem telefonu Fairphone 3 naj bi bilo razkritega še pred koncem poletja. Čeprav novost zaradi poštenosti do proizvajalcev strojnih komponent ne bo ravno poceni, verjamemo, da bo ta zlahka prepričala predvsem napredne uporabnike storitev mobilne telefonije.

Naslednja novica:
Spletni ponedeljek 2019 postal največji posamezni nakupovalni dan v zgodovini Amazona


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled