Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Project Cars 3 , 06.08.2020

Project Cars 3 - igrali smo novinarski predogled

formulab_catalunya_10.jpg

Vprašanje je, če so pri angleški hiši Slightly Mad Studios sploh kdaj sanjali o tem, da bi ustvarili realistično simulacijo dirkanja. Mnogo bolj verjetno je, da so že leta 2009, ko so skupaj dali sloviti Need for Speed: Shift, želeli izdelovati hibride. Torej igre, ki so malo simulacije in malo arkade za ljudi, ki bi radi brez pretiranega časovnega in veščinskega vložka dobili vtis, kako je sedeti za volanom superšportnega štirikolesnika. Project Cars 3 se sceloma osredotoča prav na to in si ne žene k srcu, da bi utegnil kdo jokati nad izgubo postankov v boksu, obrabe gum in podobnih gradnikov pristnosti. Namesto slavljenja ultradolgih dogodkov, kot je 24 ur Le Mansa, streže z dolgo serijo krajših dirk, ki tipično merijo le po nekaj krogov, vmes pa voznika kar naprej obsipava z raznoraznimi manjšimi cilji in nagradami za njihovo izpolnjevanje. Občutek je takšen kot v Forzi oziroma, če sežemo bolj nazaj, v Project Gotham Racingu (delno enako ime gotovo ni naključje!), kjer se je po zaslonu stalno nekaj svetlikalo in razblinjalo. Si pravilno vzel in speljal ovinek? Cing! Si prehitel tekmeca! Cing cing! Si končal dirko? Že dežujejo zvezdice, kopičijo se denarci za kupovanje novih jeklenih konjičev in podaljša se črta s šoferjevo izkušenostjo. To pride prav v dolgi karieri, pa tudi v nizu večigralskih načinov, med katerimi najdemo rangirano lestvico. 


Vtis pri vožnji številnih licenčnih avtov, katerih seznam obsega tako starodobnike kot električne modernitete ter tako Ferrarije kot Porscheje, BMW-je, Mercedese, Toyote in McLarene, je predvsem zabaven. Če opustiš bergle, kot sta samodejno zaviranje in prestavljanje, realizma nekaj je, toda v vsakem primeru so štirikolesniki pre- oziroma podkrmarjeni ter tako nagnjeni k drsenju. Tiščimo jih po finem seznamu prog, ki se podobno kot seznam avtov klanja tako preteklosti kot sedanjosti in obsega domišljijske in prave lokacije (Mugello, Brands Hatch, Fuji, Hockenheimring, Nurburgring, Watkins Glen …). V novinarski inačici, ki smo jo dobili nekaj tednov pred izidom 28. avgusta, so se avti med sabo obnašali nekoliko preveč podobno, kar je bila že pritožba glede Project Cars 2. Ampak kot rečeno, važno je, da se igralec delno realistično zabava in da mu oči boža nadvse solidna grafika. V tem pogledu trojka samozavestno piči proti ciljni črti. 


Igra bo na voljo 28. avgusta za PC, PS4 in Xbox One. 

Naslednja novica:
Električni skiro za zelo zanimivo ceno


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled