Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Milrem Robotics , 30.06.2020

Prvi modularni tank, ki ga upravlja umetna inteligenca

predstavljen-estonski-modularni-hibridni-mini-tenk-bez-posade-s-kojim-se_kf8byk.jpg
Vojaško vozilo Type-X Robotic Combat Vehicle lahko povsem samodejno opravlja vojaške naloge.

Umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo, so trenutno v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi pri estonskem podjetju Milrem Robotics, saj jim je kot prvim na svetu uspelo razviti prvi modularni tank, ki ga upravlja umetna inteligenca. To v praksi pomeni, da lahko vojaško vozilo povsem samodejno opravlja vojaške naloge, torej brez posadke.

 

Vojaško vozilo Type-X Robotic Combat Vehicle tehta manj kot 12 ton in meri 6 x 3 x 2 metra. Novost se lahko nadzira na daljavo, pri tem pa operaterju na pomoč priskoči umetna inteligenca. Novodobno vojaško vozilo je zasnovano kot avtonomno ali polavtomatsko pomožno sredstvo vojaških enot ali kot spremljevalec konvojev. Celoto poganja hibridni dizel-električni motor. Tank se lahko približno eno uro premika tudi s pomočjo elektrike ali v povsem neslišnem načinu 24 ur opravlja izvidniške naloge.

 

Za tiho gibanje po terenu so inženirji podjetja Milrem Robotics vojaško vozilo Type-X Robotic Combat Vehicle opremili z gumijastimi verigami. Doseže lahko končno hitrost do 80 kilometrov na uro. Tudi avtonomija delovanja ni od muh, saj s polnim dizelskim rezervoarjem lahko prevozi približno 600 kilometrov.

Naslednja novica:
Amazon po pomoti prepovedal TikTok


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled