Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Alienware 55 OLED Monitor, 12.01.2019

Prvi zaslon za igre, ki lahko spreminja frekvenco osveževanja

alienwareov-55-incni-4k-oled-monitor-s-varijabilnim-refresh-rateom_eelx70.jpg
Zaslon Alienware 55 OLED Monitor se bo tako prikupil ljubiteljem računalniških iger.

Podjetje Alienware je ponudilo v prodajo zanimiv računalniški zaslon, ki je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom in tistim, ki prisegajo na računalniške igre. Novi zaslon je namreč opremljen s kar 139,7-centimetrsko oziroma 44.palčno diagonalo in ponuja izris slik z ločljivostjo do 4K (Ultra HD). Da je zaslon primeren za igranje računalniških iger kaže tudi to, da frekvenca osveževanja znaša 120 hercev, zakasnitveni čas pa ni višji od nekaj milisekund. Poleg tega je tu na voljo osvetlitev LED, ki se prilagaja vsebini prikazani na zaslonu, kar novincu nedvomno daje pridih elegantnosti in prestižnosti.

 

Zgornja stran računalniškega zaslona za igre Alienware 55 OLED Monitor je zelo tanka, spodnja pa je zaradi vgrajene elektronike precej debelejša. Frekvenca osveževanja zaslona kot že omenjeno znaša 120 Hz, vsebuje pa tudi tako imenovano  spremenljivo hitrost osveževanja, ki pomaga pri odpravljanju učinkov, kot so "trganje" in "jecljanje". Poleg tega je novost združljiva s tehnologijam FreeSync in G-Sync, na voljo pa je tudi podpora za tehnologijo HDR (High Dynamic Range). Ta omogoča bolj kakovostni prikaz videoposnetkov, saj ta v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti. S tem pa bo igranje računalniških iger postalo še prijetnejše.

 

Pri podjetju Alienware žal še niso razkrili, kdaj bo njihov vrhunski zaslon za igre 55 OLED Monitor na voljo v prosti prodaji. Po vsej verjetnosti se bo to zgodilo še pred pričetkom letošnjega poletja, maloprodajna cena novosti pa bo vse prej kot nizka.

Naslednja novica:
Ste pripravljeni na intuitivno, človeško umetno inteligenco? Prinaša jo tale revolucionarni čip


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled