Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


PoceniPC.com, 24.01.2020

Rabljena računalniška oprema izgublja negativen prizvok

2020-01-141.jpg

.. O rabljeni računalniški opremi se v zadnjih letih veliko govori in tudi uporabniki ji kljub začetnim pomislekom vse bolj zaupajo, saj so uvideli, da za manj denarja dobijo boljši računalnik, ki je enako dober kot nov ..

Vse več posameznikov in podjetij se danes poslužuje rabljene računalniške opreme. Če ste med tistimi, ki imajo do tovrstne opreme še vedno pomisleke in se sprašujete, zakaj bi zaupali rabljeni napravi, je to pravi članek za vas. Prebrali boste lahko, kako strokovnjaki rabljene računalnike preizkušajo in kako poteka ves proces od dobave do prodaje.

Naprave poiščejo, razvrstijo …

V trgovini PoceniPC.com rabljene naprave kupujejo na avkcijah večjih družb, ki morajo zaradi lizing pogodb zamenjati ali odprodati opremo. Gre torej za računalniško opremo, ki se na tržišču povečini pojavi zaradi lizing pogodb, ki zavezujejo velika tuja podjetja, da opremo po določenem obdobju zamenjajo.

Sledi postopek čiščenja naprav, na primer odstranitve nalepk in čiščenje zunanjih površin. Prah na notranji strani očistijo z visokotlačnim zrakom.

Morda se lahko na ohišju teh računalnikov pojavi kakšna praska, zato jih razvrstijo glede na izgled oziroma njihovo stanje. Nekateri artikli so kot novi, drugi imajo lahko na ohišju praske ali vdolbine. Pri kot novih računalnikih ni vidnih znakov uporabe. Pri tistih, označenih z "A kvaliteta" gre za manjše, komaj vidne praske. "A-"  pomeni, da so znaki obrabe nekoliko bolj vidni, a so to naprave, ki so še vedno lepo ohranjene. Sami računalniki ponujajo enako funkcionalnost kot tisti z bolj ohranjenimi ohišji, le da so cenejši. "B kvaliteta" je za tiste, ki bi radi prihranili kar največ. Gre za večje estetske nepravilnosti, otipljive kozmetične napake, obrabljeno tipkovnico, počen del ohišja... Kljub temu računalniki delujejo brezhibno in so super kupčija za tiste, ki jih izgled ne moti. Prav vsi artikli imajo 12-mesečno garancijo.

Poleg rabljenih artiklov si lahko privoščite nov, nerabljen artikel s tovarniško garancijo, torej outlet napravo z odprto embalažo.

... jih skrbno pregledajo in testirajo …

Ko računalnik enkrat dobijo in poskrbijo za njegov izgled, se v trgovini PoceniPC.com lotijo njegovih komponent. Na trdem disku računalnika seveda najprej pobrišejo vse podatke. Praktično se torej ne more zgoditi, da bi uporabnik dobil v roke računalnik, ki bi imel na disku kakršne koli podatke. Ko boste namizni računalnik ali prenosnik prvič zagnali, bo uporabniška izkušnja enaka kot ob nakupu nove naprave.

Stanje računalnika temeljito pregledajo in se prepričajo, da je vse na svojem mestu. Če ni, manjkajoče ali pokvarjene komponente nadomestijo z novimi. Zamenjajo lahko vse od že omenjenega trdega diska do zaslona, tipkovnice ali RAM-a oziroma delovnega pomnilnika.

Sledi testiranje, pri katerem se v Poceni PC.com prepričajo, da bo naprava uporabniku zagotovo služila vsaj nadaljnjih 5 let. Pri testiranju ne gre le za preizkušanje notranjih komponent, zaposleni namreč skrbno preizkusijo tudi zunanje dele, kot so zaslon, tipkovnica, sledilna ploščica in podobno.

… in prodajo zadovoljnim uporabnikom

Nakup rabljene naprave je v vsakem primeru odlična naložba. Kakovost in zmogljivost naprave je enaka kot pri novi, zanjo pa odštejemo manj kot bi sicer. Poleg tega vam lahko v PoceniPC.com priskrbijo tudi večje število namiznih ali prenosnih računalnikov, kar zna posebno zanimati večja podjetja. Zagotavljajo, da imajo vse, kar potrebujete, pri tem pa vam lahko ponudijo tudi izdatne popuste.

Če bi želeli kakovosten računalnik in bi pri tem radi prihranili, obiščite PoceniPC.com. (P.R.)

Naslednja novica:
Koliko ko treba odšteti za igre za novi PlayStation 5?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled