Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Hotshot Racing, 15.09.2020

Recenzija: Hotshot Racing - vrnitev v devetdeseta

hotshot_racing_1.jpg
Igra je že v prodaji za PC, PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch.

Letošnji september zaenkrat mineva v znamenju devetdesetih let. Najprej nas je v zlato dobo virtualnega rolkanja vrnil Activision s čudovito predelavo Tony Hawk's Pro Skater, zdaj pa nas kolaboracija dveh neodvisnih zasedb pošilja še nekaj let bolj nazaj. V čase, ko so bili avtomati z dirkalnimi igrami glavne atrakcije nakupovalnih središč in arkadnih igralnic.

Dnevi grmenja
Hotshot Racing ne ovinkari. Že prvi pogled na njegovo nizkopoligonsko podobo razkrije, da gre za poklon zgodnjim dirkalnim 3D klasikam. Sega Rally Championship, Cruis'n USA in Daytona USA so zgolj nekatera imena, ki se utegnejo priklicati v spomin ob drvenju skozi kontrolne točke ter spremljavi vzhičenega napovedovalca. Da pa stvari ne bi delovale povsem klišejsko, se Hotshot Racing spogleduje tudi z malce modernejšimi mehanikami, brez katerih si aktualne dirkalne arkade že kar težko predstavljamo.

Čas za turbo
Ena ključnih funkcij je "driftanje", ki se v slogu podobnih iger uporablja predvsem za polnenje turbo pospeška. Drsenje skozi ovinke po zaslugi dobrega nadzora ni težavno, zato tudi manj izkušenim igralcem ne bi smelo povzročati težav. Druga pomembna mehanika pa je "slipstream" oziroma vožnja v zavetrju, ki pride še kako prav, ko se je z zadnjega mesta potrebno hitro prebiti v ospredje.

V slabi uri okoli sveta
Na voljo so štiri lokacije (obala, puščava, džungla in gore), vsaka s po štirimi različnimi dirkališči, na katerih je možno tekmovati tudi v obratni smeri. Proge so barvite in precej raznolike, a obenem tudi izjemno kratke. Le za redke izmed njih je potrebnih več kot 50 sekund na krog, kar pomeni, da z dirko običajno opravimo v manj kot treh minutah.

Dirkaška zabava lokalno in globalno

Poleg posamičnih dirk in bitk s časom, Hotshot Racing ponuja tudi Grand Prix z vnaprej izbranimi dirkališči ter dva nekoliko bolj inovativna načina: Cops and Robbers ter Drive or Explode. Medtem ko gre pri prvem za divji pregon s policisti, je drugi navdahnjen po filmski klasiki Speed, saj dirkalnik ob prenizki hitrosti eksplodira. Ob enoigralstvu s tremi težavnostnimi stopnjami sta prisotna tudi lokalni "split-screen" za do štiri igralce ter spletno večigralstvo.

Hotshot Racing je zabavna in cenovno dostopna igra, pisana na kožo ljubiteljem dirkalnih izkušenj iz devetdesetih let, ki pa svoje čare iztroši nekoliko hitreje kot nostalgična poslastica Horizon Chase Turbo.

Povzetek:


+ Prijetna in barvita nizkopoligonska podoba
+ Zabavna igralnost, ki se jo hitro osvoji
+ Soliden nabor voznikov, dirkalnikov in možnosti za kustomizacijo
+ Tako lokalno kot spletno večigralstvo


- Pomanjkanje nastavitev kontrol
- Kratka dirkališča
- Zgolj vnaprej pripravljena prvenstva s po štirimi stezami


Ocena: 7/10

Naslednja novica:
Kmalu bo na voljo še več telefonov s podporo omrežju 5G!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled