Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Star Wars: Squadrons, 09.10.2020

Recenzija: Star Wars: Squadrons - laserski spektakel

sw_squadrons_1.jpg
Igra še posebej zaživi v navidezni resničnosti.

Vojna zvezd je za Electronic Arts v zadnjih letih postala to, kar je Klic dolžnosti za Activision. In čeprav so si pri EA Games z mikrotransakcijami nakopali več upornikov kot Galaktični imperij, so se lani s pomočjo razvojnega studia Respawn Entertainment odkupili z dobro sprejeto enoigralsko izkušnjo Star Wars Jedi: Fallen Order. Letos pa so se odločili za še nekoliko bolj drzno potezo in na prodajne police poslali igro, ki se kot ikonični X-Wing vs. TIE Fighter osredotoča izključno na bitke visoko nad oblaki.

V galaksiji daleč, daleč stran
Nikakršna skrivnost ni, da so vesoljske simulacije širšim množicam že od nekdaj manj privlačne kot konvencionalne streljanke. To tudi pri Squadrons potrjujejo nižje prodajne številke v primerjavi z lanskoletno igro Vojne zvezd ob prvem vikendu. Kdor se ni nikoli pretirano navduševal nad izkušnjami, ki igralce postavijo za krmilo letalnikov X-Wing ter ostalih prepoznavnih plovil znamenite sage, bo tudi ob tej eskadrilji najverjetneje ostal hladen. Navdušenci nad vesoljskimi bitkami, ki imajo po možnosti opremo za navidezno resničnost in krmilno palico z ročico za moč, pa bodo v Squadrons našli precej zabave.

S temne na svetlo stran in spet nazaj
Čeprav se primarni fokus po dveh letih premora tokrat ponovno zdi večigralstvo, Star Wars: Squadrons vsebuje tudi solidno dolgo, a ne prav posebej zanimivo enoigralsko kampanjo. Zgodba, ki sledi dogodkom po zaključku filma Return of the Jedi, prikazuje prigode tako pripadnikov zavezniških sil kot imperija. Toda ustvarjalci do zaključka ne uspejo izkoristiti potenciala prikaza zgodbe z obeh plati, zato kampanja ob generičnih misijah in pretirano statičnih prvoosebnih sekvencah med nalogami pusti precej mlačen vtis. Je pa res, da okoli 8-urna enoigralska izkušnja igralca dobro seznani z osnovnimi ter naprednejšimi igralnimi mehanikami. Glorificirana vadnica s svežimi obrazi in referencami izvirne trilogije, torej.

Večigralstvo brez mikrotransakcij
Drugačna zgodba je s spletnim večigralstvom, ki letos na začudenje mnogih ne vključuje mikrotransakcij. Vesoljske bitke z nadarjenimi piloti so prava poslastica, a težava igre je, da bo z zgolj dvema igralnima načinoma ter šestimi različnimi lokacijami težko obdržala njihovo pozornost prav dolgo. Obenem pa je EA že sporočil, da nima načrtov za kakršnekoli razširitve.

Star Wars: Squadrons je dostojen naslednik serije X-Wing, ki se zdi kot ustvarjen za navidezno resničnost in sisteme HOTAS. Dostopnejša cena ter odsotnost mikrotransakcij sta vsekakor dobrodošli spremembi, žal pa je igra na ta račun prikrajšana za nekaj globine in obsežnejšo ponudbo možnosti stiliziranja.

Povzetek:


+ Spektakularna ob uporabi VR opreme in igralne palice
+ Uravnotežena težavnost
+ Zabavni večigralski spopadi
+ Elegantna kabina odstrani potrebo po klasičnemu uporabniškemu vmesniku


- Generična kampanja
- Skromne možnosti za kustomizacijo


Ocena: 7/10

Naslednja novica:
Se nam obeta tudi PS5 Slim?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled