Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Unrailed!, 29.09.2020

Recenzija: Unrailed! - železničarska sodelovalna arkada

unrailed_1.jpg
Igra je v prodaji za PC, PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch.

Redkokatere igre lahko ljudi zbližajo tako kot sodelovalne izkušnje. Naj si gre za kompleksne streljačine ali enostavne arkade za vso družino. In prav slednje zadnja leta doživljajo mali preporod. Overcooked, Overcooked 2 in Moving Out in so zgolj nekateri predstavniki, ki so osvojili mlado in staro. Zdaj pa ponudbo tovrstnih naslovov povečuje še švicarska neodvisna zasedba Indoor Astronaut z igro Unrailed, ki je bila v zgodnjem dostopu za PC na voljo sicer že od lani.

Gradnja prvega tira
Gre za konstrukcijsko arkado, ki jo je najlažje opisati kot mešanico Minecraft, Overcooked in Pipe Mania. V njej se do štirje igralci (ali posameznik s pomočjo bota) preizkusijo v gradnji železniške proge za neustavljivi vlak, pri čemer pa morajo vseskozi nabirati surovine, gasiti požare ter se soočati z najrazličnejšimi ovirami na poti in ob njej.

Pobegli vlak

Osrednji igralni način Endless nima cilja, temveč je lov na točke. Naloga skupine je, da vlak pripelje čim dlje, a ker igra uporablja proceduralno generiranje, je prav vsak poizkus svojevrstna izkušnja. Quick Mode preizkusi, kako hitro lahko ekipa sklene povezavo med začetno in končno postajo, način Versus pa poskrbi za tiste s še posebej tekmovalno žilico, ki se v gradnji železnice s partnerjem pomerijo proti nasprotnemu paru.

Unrailed! je zabavna arkada, ki razmeroma uspešno združuje prepoznavne elemente vplivnih iger. Žal pa zaradi nekoliko nenavdahnjene 8-bitne podobe in pomanjkanja konkretne kampanje "nedeljskim igričarjem" najbrž ne bo tako mikavna kot konkurečni naslovi.

Poteguj se za brezplačen izvod igre za PlayStation4.

Povzetek:


+ Všečen koncept, ki prepleta znane elemente arkadnih uspešnic
+ Različni igralni načini
+ Spletno in lokalno večigralstvo


- Premalo globine
- Dokaj generična podoba
- Začetnikom manj vabljiv kot Overcooked


Ocena: 6/10Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled