Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Panduit & EGAL, 29.10.2020

Rešitve za bolj optimalno delovanje podatkovnih centrov

1__vid0043.jpg
Peter Süssinger, poslovni direktor v podjetju EGAL in direktorica Una Süssinger.

.. Koronavirus je še povečal potrebo po avtomatizaciji omrežja. Podatkovni centri so zmanjšali število prisotnega osebja in tudi obiskov - zaradi splošnega zmanjšanja stikov med ljudmi zaradi varnosti. A rešitve za oddaljeno upravljanje so na dlani ..

Upravljanje infrastrukture podatkovnih centrov (DCIM) in oddaljeni dostop sta nujna za vzdrževanje in izboljšanje upravljanja kritičnih sistemov.

Bolj pregledno kot kadarkoli prej

»Sposobnost zbiranja podatkov, analiza in predvidevanje v tehnološkem prostoru ponuja eno večjih priložnosti za odpravo izgube energije, zmanjšanje emisij CO2 in zmanjšanje tveganja izpadov,« nam razloži Peter Süssinger, poslovni driektor v podjetju EGAL. Doda še: »Strateški pomen podatkov povzroča pritisk na tehnološka omrežja, da delujejo na optimalni ravni.« Oprema podatkovnih centrov in dodatki spreminjajo razmerje med močjo, hlajenjem, prostorom in povezljivostjo, kar vpliva na učinkovitost in zmogljivost naprav. Vse to pa lahko imate pod nadzorom z rešitvami podjetja Panduit.

Brez razumevanja izzivov sprememb je težko upravljati razvijajoče se okolje podatkovnih centrov. Upravljanje infrastrukture se je znatno izboljšalo in zdaj uporabnikom ponuja veliko prednosti, vključno z dejanskim informacijami o porabi energije, hlajenju, povezljivosti, varnosti … Z uporabniškimi grafičnimi vmesniki imajo skrbniki danes vpogled do več informacij in vse je bolj pregledno kot kadarkoli prej. Napake in težave v delovanju hitro in zlahka odkrijejo, kar zmanjša tveganja.

Različna oprema ima na primer tudi različne temperaturne lastnosti. Pomembno je, da sistem za upravljanje prepozna te lastnosti. S pomočjo podrobnih informacij lahko skrbniki podatkovnih centrov optimizirajo opremo in med drugim učinkovito usmerjajo pretok zraka za povečanje energetske učinkovitosti.

Vse lahko opravimo na daljavo

Danes je pomembo tudi daljinsko spremljanje senzorjev, kar pripomore k učinkovitosti. Na nadzorni plošči imamo vse podatke, ki jih potrebujemo – vidimo jih lahko v realnem času, spremljamo dogodke in morebitna obvestila. Najnovejše Panduitove rešitve za upravljanje infrastrukture podatkovnih centrov (DCIM) v povezavi z iPDU olajšajo povezavo s posameznimi strežniki in sistemi, kar omogoča krmiljenje, vklapljanje in izklapljanje naprav brez človeške navzočnosti v samem prostoru.

Proces, ki ga uporabljajo, je t. i. »The Maturity Model«, ki uporabnikom omogoča bolje razumeti infrastrukturo in kako jo upravljati.

Vsebuje:

 

»Podatkovni centri so strateško pomembni za večino organizacij, ki upravljajo povezano tehnologijo. Zahtev po vedno večjih zmogljivostih podatkovnih centrov je vse več,« pove Una Süssinger, direktorica podjetja EGAL. Da bi njihovo učinkovitost ohranili, pa je treba biti pozoren na štiri pomembne vire za upravljanje zmogljivosti in zagotavljanje njene visoke ravni:

 

DCIM je bistven sestavni del podatkovnega centra, saj zagotavlja potrebne informacije, kaj se dogaja v podatkovnem centru. Njegovo poznavanje omogoča ustrezno namestitev tehnologij in ukrepe za povečanje učinkovitosti ter izogibanje nepotrebnim stroškom.

Več o omenjenih rešitvah preberite na spletni strani www.egal-eu.com, strokovnjaki za tovrstne rešitve vam bodo z veseljem svetovali. Z njimi lahko stopite v stik tudi s klicem na telefonsko številko +386 (0) 5905 55 35 ali preko elektronske pošte na naslovu info@egal-eu.com. (P.R.)

Naslednja novica:
Zmogljive grafične kartice Nvidia GeForce RTX 3000 kmalu tudi za prenosnike


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled