Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Samsung, 09.08.2018

Galaxy Note9: Ultimativni telefon za prihodnost?

1_samsung-galaxy-note-9-pr.jpg

Končno smo ga dočakali! Samsung je javnosti razkrilo enega izmed najbolj pričakovanih pametnih mobilnih telefonov doslej. Govorimo seveda o telefonu Galaxy Note9, ki prinaša precejšnje izboljšave v primerjavi s svojim predhodnikom Galaxy Note 8. Ta je nekoliko večji, zato ne preseneča, da je opremljen s kar 16,3-centimetrskim oziorma 6,4-palčnim zaslonom ločljivosti 2.960 x 1.440 slikovnih točk in z baterijo kapacitete neverjetnih 4.000 miliamper ur, kar bo zagotovo zadoščalo za celodnevno uporabo brez polnjenja.

Za shranjevanje podatkov je pri Galaxyju Note9 na voljo vsaj 128 oziroma 512 gigabajtov prostora, ima pa tudi režo za pomnilniške kartice microSD do kapacitete 512 gigabajtov. Skupaj s 512 gigabajtno različico imamo lahko tako na voljo kar en terabajt prostora za podatke. Samsungovi inženirji so pri novincu izboljšali še kakovost zvoka vgrajenih zvočnikov ter dvojni kakovostni digitalni fotoaparat in spletno kamero, ki ponujajo ločljivosti dvakrat po 12 milijonov slikovnih točk in osem milijonov slikovnih točk.

Tu seveda ne smemo spregledati digitalnega peresa S Pen, ki je tokrat opremljen celo z brezžično povezavo Bluetooth. Ker se lahko uporablja celo v vlogi daljinskega upravljavca, bodo programerji lahko pripravili aplikacije, ki jih bomo upravljali kar s pomočjo v telefon vgrajenega digitalnega peresa. Samsung je za ta namen pripravil celo namensko razvojno orodje. Prenovljeno digitalno pero se bo polnilo, ko bo vstavljeno v ohišje Galaxyja Note9.

Inženirji so telefonu izboljšali tudi zmogljivost, saj je opremljen s procesorjem Exynos 9810, ki je izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije. Za hitro delovanje iger in programov pa je bilo poskrbljeno z naprednim hladilnim sistemom in umetno inteligenco. Piko na i pa zagotovo daje še sistemski pomnilnik kapacitete šest gigabajtov v navezi z 128 gigabajto različico in kapacitete osem gigabajtov v navezi z vgrajenim pomnilnikom s 512 gigabajti prostora.

Note9 bo na voljo od 24. avgusta naprej. Če bomo želeli rumeno digitalno pero, bomo morali kupiti modro obarvano ohišje (Ocean Blue), na voljo pa bodo še druge barvne kombinacije in sicer Lavender Purple (vijolična), Midnight Black (črna) in Metallic Copper (oranžna). Novost je sicer na voljo v predprodaji od 10. avgusta naprej, pri čemer bo za model s 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika pri nas treba odšteti 999 evrov, za zmogljivejši model pa 1.249 evrov.


Če bomo med prvimi kupci novega Nota, bomo brezplačno prejeli vrhunske slušalke AKG v vrednosti okoli 300 evrov oziroma 15.000 enot V-Bucks, ki jih bomo lahko uporabljali za kupovanje stvari v priljubljeni igri Fortnite za Android. Za oboje pa bo treba k ceni telefona prišteti še okrog 100 evrov, kar pa je še vedno zelo ugodna cena za to, kar bomo prejeli.

Naslednja novica:
Instagram z možnostjo neposrednega nakupovanja


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled