Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Huawei Mate 30 Pro, 17.09.2019

Se podjetje Huawei spogleduje za operacijskim sistemom Android AOSP?

eepejnmucaabpaw.jpg
Novi Huawei Mate 30 Pro bi lahko imel nameščen Android AOSP.

Nedavno smo poročali o tem, da naj bi podjetje Huawei njegov najnovejši pametni mobilni telefon Mate 30 Pro javnosti predstavilo 19. septembra v Münchnu, in sicer v okviru posebne konference. Ta bo po mnenju strokovnjakov skoraj zagotovo opremljen z vrhunsko strojno opremo, nekoliko manj gotovosti pa je glede prednameščenega operacijskega sistema in prednaložene mobilne programske opreme. Na spletu se sicer že nekaj časa govori o tem, da pametni mobilni telefon Mate 30 po vsej vrjetnosti ne bo imel prednameščenih aplikacij podjetja Google, prav tako pa bo imel onemogočen dostop do vseh Googlovih storitev, a kot kaže temu ne bo tako.

 

Najnovejše spletne govorice in razkrite fotografije pametnega mobilnega telefona Huawei Mate 30 Pro namreč kažejo na to, da bi lahko bil na novincu nameščen kar mobilni operacijski sistem Android AOSP (Android Open Source Project). Tu dejansko gre za odprokodno različico oziroma brezplačno kodo, ki jo lahko uporablja vsak. Če bi Huawei ubral to pot, bi to pomenilo, da bi kitajski gigant lahko spretno zaobšel vse omejitve ameriške administracije. Čeprav bi bili uporabniki s tem prikrajšani za  hitre varnostne in tehnične posodobitve, bi še vedno lahko uporabljali mobilni operacijski sistem, ki je trenutno med najbolj razširjenimi na svetu.

 

Več o tem naj bi bilo seveda znanega 18. septembra, ko naj bi podjetje Huawei uradno predstavilo pametni mobilni telefon Mate 30, saj trenutno gre le za špekulacije. Mi vas bomo o tem seveda obvestili pravočasno, tako da boste seznanjeni z aktualnim dogajanjem.

Naslednja novica:
Telemach odslej z defibrilatorji


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled