Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 06.11.2018

Se tudi vaš telefon polni počasi?

1_polnjenje.jpg
Nekaj trikov, za hitrejše polnjenje telefona

Danes ima že skoraj vsak svoj pametni telefon. Nekateri imajo celo dva ali več. Največjo težavo pri pametnih telefonih kljub današnji tehnologiji še vedno predstavlja baterija.

Tu in tam naletimo na težavo, da se naš pametni telefon polni počasneje, kot bi se mogel. Včasih se, namesto da bi se polnil, celo prazni, in to kljub temu, da je priklopljen na elektriko. Tukaj je nekaj trikov, kako polniti telefon hitreje.

 

1. Kabel

Največkrat je kriv kabel. Tudi ti se namreč obrabijo, sploh pri vsakodnevni rabi. Kljub temu, da bi mogel biti narejen, da vzdrži nekaj let, jih večina začne odpovedovati po letu dni. Ravno zato je najbolje, da ga po kakšnem letu dni intenzivne uporabe počasi zamenjamo, četudi še ni pretirano obrabljen. Lahko pa kabel seveda na hitro tudi preizkusimo pri drugih napravah, preden ga odvržemo v smeti.

 

2. Polnilec

Če ni kabel, je neverjetneje polnilec. To vam bo povedala tudi večina serviserjev. Četudi ste nedavno kupili nov kabel, je lahko kriv vaš star polnilec, kateremu se hitro približuje "rok uporabe". Če ga imate že več kot leto dni, tudi tega po potrebi zamenjajte. Pomembno je, da tako kot kabel tudi polnilec prej preizkusimo na drugih napravah in preverimo, ali je rezultat polnjenja isti, preden ga zavržemo.

 

3. Vir polnjenja

V primerjavi današnjih telefonov s starejšimi hitro vidimo, da potrebujejo za svoje delovanje precej več moči. Kljub baterijam z visoko kapaciteto, morate telefon vsaj enkrat dnevno polniti. Vendar pozor! Večina uporabnikov še vedno polni telefon kar preko navadne USB vtičnice na domačem/prenosnem računalniku. Težava je, da ta ni dovolj zmogljiva in ni namenjena polnjenju telefona. Vsi novejši telefoni potrebujejo približno 1 amper za učinkovito polnjenje, medtem ko USB vtičnica na računalniku ne zmore polniti z več kot 0,5 ampera.

 

4. Star telefon

Lahko pa se zgodi tudi, da je vaš telefon starejšega modela in nima vgrajene tehnolgije za hitro polnjenje. Najnovejši telefoni imajo namreč tehnologijo hitrostnega polnjenja že vgrajeno. Morda je čas, da si kupite nov telefon.

 

5. Obrabljena baterija

Kaj pa, če smo upad hitrosti pri polnjenju ugotovili šele pred kratkim? Posledica tega je lahko stara baterija. Tudi baterija v telefonu ni narejena, da bi vzdržala toliko kot sam telefon, zato se ta najprej obrabi. Baterija v telefonu naj bi vzdržala okrog 1000 polnjenj, kar je za okrog tri leta uporabe. Novo baterijo lahko kupite kar na spletu, zanjo pa boste odšteli od okrog 10 do okrog 20 evrov.

 

6. Krivi ste sami

Morda pa ste za počasno polnjenje krivi kar sami. Med polnjenjem telefona je najbolje, da medtem ne počnemo nič drugega in ga preprosto pustimo, da se napolni. Največjo napako naredimo tako, da medtem ko se telefon polni, igramo zahtevne igre. Te ne samo otežujejo in upočasnjujejo polnjenja, temveč tudi segrevajo sam telefon. S tem pripomorejo k hitrejši obrabi baterije.

 

7. Aplikacije v ozadju

Ali pa so krive aplikacije v ozadju. Nekatere so namreč tako "požrešne", da želijo skoraj vsakih par sekund dostopati do najnovejših podatkov na spletu. Mednje sodijo predvsem socialna omrežja, pa tudi odjemalci za elektronsko pošto. V nastavitvah vsake aplikacije preverite, koliko časa "zdrži", ne da bi osvežila podatke v ozadju.

 

8. Uničen USB vhod

Nazadnje pa je najbolje, da preverimo še sam USB vhod/izhod na telefonu. Tudi ta se lahko uniči, če smo nerodni pri vklapljanju in izklapljanju kabla, kot tudi, če nam telefon pade na tla, medtem ko se polni. Preverimo tudi, ali je zaradi zunanjih vplivov morda zarjavel. Vse to namreč lahko zelo vpliva na hitrost polnjenja.

Naslednja novica:
FaceApp v zadnjih nekaj tednih beleži 12,7 milijona novih uporabnikov


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled