Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Seagate Exos X14, 13.06.2018

Seagate navdušil s povsem novim 14TB trdim diskom!

seagate-exos-x14-and-mach.2-multi-actuator-sample-at-microsofts-booth-ocp-2018.jpg
Podjetja bodo zagotovo navdušena nad trdim diskom, ki lahko shrani kar 14 terabajtov podatkov.

Ker prostora za shranjevanje podatkov na delovnih postajah in strežnikih ni nikoli dovolj, je podjetje Seagate na nedavnem računalniškem sejmu Computex predstavilo novi trdi disk, na katerega je mogoče shraniti kar 14 terabajtov podatkov. Visoko kapaciteto je inženirjem seveda uspelo doseči z uporabo tehnologije PMR (Perpendicular Magnetic Recording), ki se uporablja tudi za izdelavo klasičnih trdih diskov. Da bo novost s prodajno oznako Exos X14 odpornejša na zunanje temperature, da se bo manj segrevala in da bo porabila manj električne energije (do polovice v stanju pripravljenosti v primerjavi s klasičnimi rešitvami), je novi trdi disk podjetja Seagate seveda polnjen s helijem.

Trdi disk Seagate Exos X14 bo seveda primeren predvsem za podjetja, saj mu proizvajalec jamči življenjsko dobo 2,5 milijona ur, garancijska doba pa bo po vsej verjetnosti znašala pet let. Ta bo seveda primeren tudi za zahtevnejše uporabnike, ki se ukvarjajo z obdelavo videoposnetkov. Podjetje Seagate bo novost opremljeno s kar osmimi magnetnimi ploščami, ponudil v prodajo v drugi polovici letošnjega leta. Novost zaradi visoke maloprodajne cene sprva ne bo primerna za posameznike, to pa bi se lahko spremenilo že v nekaj mesecih po pričetku prodaje novosti.

Naslednja novica:
Instagram predstavlja televizijo IGTV in 1-urne videoposnetke


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled