Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Ascensio System OnlyOffice, 11.05.2018

Spoznajte najboljši odprtokodni poslovni urejevalnik dokumentov OnlyOffice

screenshotfrom2018-05-1102-24-05.jpg
OnlyOffice je nedvomno eden najboljših urejevalnikov dokumentov za poslovne uporabnike!

Danes praktično vsi potrebujemo programsko opremo za urejanje besedil, kar še posebno drži za poslovna okolja. Zaradi podpore številnim različnim formatom datotek in integracije z drugimi programi, je urejevalnik besedil Microsoft Word trenutno še vedno eden najbolj priljubljenih platform na tem področju. Kljub temu pa mu je konkurenca že tesno za petami, kar še posebej drži za poslovni urejevalnik dokumentov OnlyOffice.

Kljub kakovosti in dobremu ugledu, Microsoftov urejevalnik besedil Word ne predstavlja najbolj ugodne opcije za končnega uporabnika in podjetja. Poleg tega odprtokodna programska oprema postaja vse bolj zmogljiva in večopravilna, kar jo naredi tudi vse bolj privlačno za uporabnike. Med temi pa zdaleč najbolj izstopa odprtokodni pisarniški paket OnlyOffice. Ta v zadnjem času veliko pridobiva na priljubljenosti med poslovnimi in sicer predvsem na račun večopravilnosti.

Kaj je OnlyOffice?

OnlyOffice je funkcijsko bogat, celovit, odprtokodni in oblačni pisarniški paket. Gre za spletni urejevalnik dokumentov usmerjen predvsem v poslovna okolja, prav tako pa je ponuja celosten sistem upravljanja z dokumenti in poslovne komunikacije, torej neke vrste CRM. Poleg tega OnlyOffice podpira vrsto uveljavljenih formatov digitalnih dokumentov, kot so DOC, PDF, HTML, TXT, DOCX, CSV in še mnogi drugi. Poleg tega je rešitev opremljena še z agregatorjem elektronskih sporoči in celovitim sistemom za spremljanje projektov. Zato ne preseneča, da nanj širom sveta prisega že več kot dva milijona poslovnih uporabnikov in je v strokovnem svetu prepoznan kot odlično orodje tako za upravljanje z dokumenti kot za vodenje projektov in upravljanje odnosov s strankami, ki so seveda ključ za uspeh vsakega podjetja.

Prednosti uporabe poslovnega urejevalnika dokumentov OnlyOffice

Pisarniški paket OnlyOffice dejansko ponuja vsa orodja, ki jih podjetja potrebujejo za organizacijo vsakega koraka v njihovem poslovanju. Tu so namreč na voljo spletni urejevalnik dokumentov, odjemalec elektronske pošte, sistem upravljanja z dokumenti in poslovne komunikacije, sistem za upravljanje s projekti, koledar, sistem za neposredno sporočanje, novičarski sistem in še mnogo več. Poleg tega OnlyOffice zagotavlja polno združljivost z ostalimi priljubljenimi urejavalniki dokumenotv, kot so Microsoft Office in OpenDocument in ponuja številne zelo uporabne funkcionalnosti za sodelovanje z možnostjo sočasnega urejanja istega dokumenta.

Aplikacije za osebne računalnike in mobilne naprave omogočajo urejanje dokumentov tudi brez dostopa do svetovnega spleta, kar nam bo seveda prišlo prav, ko bomo na poti. Poleg tega lahko OnlyOffice namestimo na lastni strežnik in s tem imamo popoln nadzor na našimi podatki, ta pa je za manjša podjetja (do 20 uporabnikov) na voljo celo povsem brezplačno.

Nagrade in certifikati kakovosti

Da se pisarniški paket OnlyOffice lahko brez težav kosa z že uveljavljenimi urejevalniki dokumentov, kažejo številne prejete nagrade in certifikati kakovosti. Tu velja izpostaviti predvsem nagradi »Expert’s Choice« (Izbira Strokovnjakov), ki mu ga le leta 2016 podelilo združenje FinancesOnline in »Great User Experience« (Odlična Uporabniška Izkušnja), ki ga je pisarniški paket lani pridobil prav tako s strani mednarodno priznanega združenja FinancesOnline.

Koliko OnlyOffice stane?

OnlyOffice ponuja številne cenovne pakete za njegove uporabnike. Cene njegove oblačne rešitve so odvisne predvsem od številna uporabnikov. Na splošno pa je njihov cenik razdeljen v štiri kategorije in sicer »Enterprise Edition«, »Integration Edition«, »Developer Edition« in »Cloud Service«.

V okviru paketa »Enterprise Edition« imamo na voljo številne možnosti za podjetja, najcenejši paket Enterprise Edition Start za do 50 uporabnikov pa je vrednoten na preračunanih 755 evrov na strežnik. Če pa ne želite kupiti doživljenskih licenc in želelite urejevalnik besedil uporabljati v oblaku kot storitev, potem vam je pisan na kožo paket »Cloud Service«. Cena je tu v veliki meri odvisna od števila uporabnikov in od dolžine vezave na storitev. Poleg oblačnega urejevalnika besedil tu seveda dobimo še oblačni prostor, najmanjši pa znaša osem gigabajtov.

Podpora in zadovoljstvo uporabnikov

Zadovoljstvo uporabnikov poslovnega urejevalnika dokumentov OnlyOffice je zelo visoko. Uporabniki na družbenih omrežjih o izdelku delijo večinoma pozitivne komentarje, kar dejansko kaže na to, da je OnlyOffice rešitev, ki ji gre zaupati.

Poslovni urejevalnik dokumentov OnlyOffice podpira bogato paleto operacijskih sistemom, kar kaže na to, da ga lahko uporabljamo kjerkoli in kadarkoli. Med podprtimi operacijskimi sistemi najdemo Windows, Linux, Android, iPhone/iPad, Mac in druge oblačne operacijske sisteme.

Cenovni modeli, ki so na voljo so brezplačni, možnost mesečnih plačil, enkratno plačilo in letna naročnina. Med vrstami poslovnih uporabnikov najdemo manjša podjetja, srednje velika podjetja in samostojne podjetnike, OnlyOffice pa lahko uporabljamo v oblaku, nameščenega na lastnih strežnikih ali preko aplikacijskih vmesnikov.

Kje lahko najdem več informacij o poslovnem urejevalniku dokumentov OnlyOffice?

Več informacij o nadvse zanimive odprtokodnem poslovnem urejevalniku dokumentov OnlyOffice lahko dobimo na njihovi uradni spletni strani, in sicer na povezavi https://www.onlyoffice.com/. Preko nje lahko seveda program tudi prenesemo in namestimo ali pa ga preprosto brezplačno preizkusimo za obdobje 30 dni in se na lastne oči prepričamo o njegovi dejanski uporabnosti.

Naslednja novica:
10 kiber zločinov, za katere niste vedeli, da jih izvajate


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled