Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Preizkušajo možnosti za spremembo dizajna, 13.02.2020

Spremembe pri Snapchatu

screenshot2020-02-13at07.54.27.jpg

Nekateri novičarski portali poročajo o informaciji, ki so jo glede napovedanih testov javnosti obelodanili tehnološki navdušenci.

Manjša skupina testnih uporabnikov preizkuša nov videz aplikacije na Androidu n iOSu, zlasti prvo stran za možnost Snap Map. Druga novost je prikaz svežih novic, ki jih v aplikacijo ponudijo kot dopolnitev obstoječih zgodb v slogu revije na strani Discover.

Trenutno deluje Snapchat na osnovi treh zaslonov. Če odpremo aplikacijo, se na sredini pojavi zaslon za zajem video posnetka. Na levi se nahaja možnost za klepet (Chat), na desni pa Odkrij (Discover). Slednja vključuje zbirke zgodb vaših prijateljev, ustvarjalcev in drugih uporabnikov, tudi Snapa. V novem dizajnu je možnost Snap Map, ki prikaže fizične lokacije, na katerih se nahajajo vaši prijatelji, na levi strani in ne več kot spustni meni v osrednjem pogledu aplikacije (kamera). Možnost Discover so preimenovali v Skupnost (Community). Snap-ovo zbirko izvirnih serij, ki vključuje nadaljevanke in resničnostne programe, je mogoče najti desno od Skupnosti v novem zavihku, ki je podedoval ime “Odkrij”.

Morda najbolj dramatično za Snap, ki je nekoč veljal kot aplikacija precej nejasnih oblikovnih potez, je, da mu bodo nadeli navigacijsko vrstico. Z aplikacijo boste lahko takoj videli, kje v njej se nahajate, in se z enim dotikom premaknili neposredno z zaslona na zaslon.

Snap je teste potrdil. "V zelo zgodnji fazi raziskujemo, kako razvijati ponudbe novic na Snapchatu," so povedali njegovi predstavniki za medije. "Sodelujemo s peščico partnerjev, testiramo pa na majhnem odstotku uporabnikov v ZDA. Trenutno nimamo dodatnih podrobnosti, ki bi jih lahko delili z vami," je za novičarski portal The Verge dejal Snapov tiskovni predstavnik.


"Raziskujemo načine za učinkovitejše premikanje po Snapchatu, zbiramo povratne informacije od naše skupnosti za obveščanje o prihodnjih različicah aplikacije," je povedala predstavnica podjetja Snap. "Uporabniški vmesnik testa ponuja več prostora za inovacije in povečuje priložnost za sodelovanje in odkrivanje večjega dela vsebin, ki jih nudi Snapchat."

Zadnjo oblikovno spremembo so pri Snapchatu izvedli pred tremi leti, zaradi nje pa naj bi aplikacijo za vedno prenehalo uporabljati 2 % uporabnikov. Kasneje so očitne napake odpravili, tako da ga danes uporablja 218 milijonov uporabnikov dnevno.

Naslednja novica:
Pametna ročna ura brez primere!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled