Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Adafruit Clue, 14.02.2020

Superpoceni miniaturni računalnik z vgrajenim zaslonom

adafruit-clue-kao-alternativa-arduinu-s-integriranim-zaslonom_mzhujg.jpg
Miniaturni sistem Adafruit Clue navdušuje v številnih pogledih!

Priljubljenost nadvse kompaktnih, a relativno zmogljivih osebnih računalnikov Raspberry Pi je med računalniškimi zanesenjaki še vedno zelo visoka. To sicer ne preseneča, saj je mogoče na njegovi osnovi zgraditi zelo zanimive naprave. Omenjeno drži tudi za konkurenčno računalniško platformo Adafruit, ki je nadvse kompaktna, zato bo brez težav našla prostor praktično povsod.

 

Tu pa je zdaj zanimiva platforma Adafruit Clue, ki jo je v prosti prodaji mogoče kupiti že za preračunanih 27,7 evrov. Ta je za nameček opremljena celo z vgrajenim miniaturnim zaslonom s 3,3-centimetrsko oziroma 1,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 240 x 240 slikovnih točk. To pomeni, da lahko z novostjo upravljamo tudi, ko ni na voljo zunanjega računalniškega zaslona za prikaz slik.

 

Na osnovi miniaturne računalniške platforme Adafruit Clue lahko pripravimo tudi nadvse uporabne aplikacije, saj je opremljena še z brezžično povezavo Bluetooth LE in bogato paleto senzorjev. Med njimi najdemo senzor gibanja, merilnik pospeška, žiroskop in digitalni magnetometer, senzor bližine, senzor za zaznavanje gibanja in senzor za beleženje vremenskih podatkov. To v praksi pomeni, da lahko z novincem merimo celo temperaturo, relativno vlažnost zraka in še mnogo več, nanj pa lahko po potrebi priključimo še več senzorjev.

 

Miniaturni računalniški sistem Adafruit Clue temelji na snovi procesorja ARM Cortex M4 frekvence 64 megahercev, ima 256 kilobajtov sistemskega pomnilnika in dva megabajta za shranjevanje podatkov. Tu najdemo še gumb za vklop in izklop ter vgrajen kompakten zvočnik. Več informacij o nadvse zanimivi kompaktni osnovni plošči pa je na voljo na spletni povezavi https://www.adafruit.com/clue.

Naslednja novica:
Telemach odslej z defibrilatorji


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled