Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


, 12.05.2019

Popravite si telefon kar sami

ifixit.jpg

Če vam poči ekran ali se vam zlomi priključek za polnjenje, je prvo vprašanje vedno, koliko bo stalo popravilo. Kaj pa, če bi si lahko telefon popravili sami - za le delček te cene?

Popravila pri uradnih servisih so nemalokrat zelo draga. Če že to ni slabo, morate na popravilo v povprečju čakati ves teden, medtem pa vam servis da nadomestni telefon. Kaj pa, če telefon odnesete k nepriznanemu serviserju? Tudi tam bo zgodba ista, le za vašo denarnico bo morda malo ugodneje.

Je še kakšna druga možnost? Telefon si lahko popravite sami. Sicer večina ljudi misli, da kaj takega ne bo sposobnih, je pa na internetu veliko videoposnetkov, kako telefon razstaviti in popraviti določene komponente.

Večina telefonov je sestavljenih kot lego kocke in zato zelo enostavnih za popravilo, samo pravo orodje je potrebno, pa rezervni deli in nekaj prostega časa, ter seveda organizacija, saj boste drugače vse male vijake kar hitro izgubili.

Za začetek popravila je seveda potrebno najprej orodja, saj navadni izvijač v tem primeru ne bo kaj dosti koristil ali pa bo celo škodoval. Pri večini telefonov, tako starih kot novih, so vijaki izredno majhni in vse prej kot navadni.

Pri popravilu je potrebno še kupiti komponente, ki pa jih lahko za nizko ceno kupite kar na eBayju, Amazonu ali kakšnemu kitajskemu ponudniku (AliExpress...).

Kje pa dobiti pravo orodje? Na spodnji povezavi za samo 19,99 €.

Nakup -> https://amzn.to/2JuLM8N

Je pa treba opozoriti, da s takšnimi popravili tvegamo, saj telefon s tem, ko vanj posegamo, izgubi garancijo in smo za vse, kar lahko dodatno poškodujemo, krivi sami.

Naslednja novica:
Pozor. Netflix bo samodejno ukinil neaktivne račune!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled