Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Huawei, 12.01.2021

Tablični računalnik MatePad Pro zavezan varovanju oči

huaweimatepad_4.jpg

Ste zaskrbljeni, ker so vaši otroci ves čas pred »zasloni«, kar obremenjuje oči? Če je tako, potem vam lahko pomaga tablični računalnik Huawei MatePad Pro.

Modro je vedeti, da dolga uporaba zaslona povečuje tveganje za razvoj kratkovidnosti. V primeru otrok imate starši zato na voljo številne ukrepe, da otrokova uporaba pametnih telefonov in drugih naprav z zaslonom njihovih oči ne obremenjuje preveč. Poskrbite za časovne omejitve, zahtevajte, da otrok med uporabo redno dela premore, da ohranja primerno razdaljo med zaslonom in očmi, da je v sobi primerna osvetlitev in podobno. Še bolje pa je, da vam sam tablični računalnik Huawei MatePad Pro z vgrajenim otroškim kotičkom pomaga nadzorovati postavljena pravila in ima obenem vgrajene številne funkcije zaščite oči in spodbujanja zdravih navad.

Eleganten tablični računalnik je narejen za izjemno prenosljivost, saj je opremljen s 27,43-centimetrskim (10,8-palčnim) zaslonom z izjemno tankimi robovi, zato pokriva kar 90 odstotkov površine prednje ploskve. Z gostoto okoli 280 slikovnih pik na palec ter odličnim prikazom barvnega obsega DCI-P3 pa se odlično odreže med prikazovanjem raznovrstnih vsebin. 

Način udobja oči (Eye Comfort) filtrira modro svetlobo, ki predvsem v večernih urah lahko slabo vpliva na bioritem. Deluje skladno s tehnologijo za izboljšavo slike ClariVu in je potrjen s strani nemškega inštituta TÜV Rheinland. Ta z uporabo algoritmov za prilagajanje dinamičnega obsega vsebine poskrbi za odličen prikaz živih barv in bogatih podrobnosti.

Varovanje oči na zahtevo

Način udobja oči je dostopen prek nastavitev. Ko vključite filtriranje modre svetlobe, dobi zaslon toplejši ton. Učinek je še najbolj opazen med brskanjem po spletnih straneh z belim ozadjem. Slika toplejšega tona pa hkrati omogoča veliko bolj udobno vizualno izkušnjo rabe.

Še več funkcij varovanja oči pa vam je dostopnih v kotičku za otroke. Med možnostmi starševskega nadzora namreč najdete še naslednje funkcije:


Tablični računalnik Huawei MatePad Pro podpira tudi način prikaza e-knjig, ki s prilagajanjem kontrasta, svetlosti, jasnosti in barve nudi podoben učinek, kot ga imate med prebiranjem knjig v papirnati obliki. Funkcija nudi odlično izkušnjo branja, hkrati pa ščiti oči. 

Na Huawei MatePad Pro je nameščena Huawejieva uradna platforma za distribucijo aplikacij AppGallery. Tretja največja in najhitreje rastoča trgovina s spletnimi aplikacijami je prava zakladnica možnosti, saj ponuja 18 vsebinskih kategorij, ki pokrivajo vse potrebe uporabnikov. Prav tako je že nameščen iskalnik Petal Search za iskanje in prenos želenih aplikacij na naprave s Huaweijevimi mobilnimi storitvami (HMS).


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled