Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Apple, 12.09.2017

Telefona iPhone 8 in iPhone 8 Plus za ljubitelje klasike

iphone8plus_and_iphone8_front.jpg
Pametna mobilna telefona iPhone 8 in iPhone 8 Plus predstavljata evolucijo modela iPhone 7.Pametna mobilna telefona iPhone 8 in iPhone 8 Plus predstavljata evolucijo modela iPhone 7.

Zaradi inovativnega zaslona se je moral Apple pri zasnovi pametnega mobilnega telefona iPhone X odreči gumbu domov in bralniku Touch ID, kar bo za uporabnike telefonov iPhone nedvomno pomenilo veliko novost. Če pa se njima ljubitelji iPhonov niso pripravljeni odreči, je Apple zanje pripravil iPhone 8 in iPhone 8 Plus. Ta sta v osnovi enaka njegovima predhodnikoma, le da sta opremljena s stekleno zadnjo stranico, brezžičnim polnjenjem in zmogljivejšo strojno opremo, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Pametni mobilni telefon iPhone 8 je opremljen z 11,9-centimetrskim (4,7-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti, medtem ko je iPhone 8 Plus opremljen z visokoločljivostnim zaslonom s 14-centimetrsko oziroma 5,5-palčno diagonalo. Da novincema ne bi prehitro pošle moči skrbi procesor A11 Bionic, ki je za kar 25 odstotkov zmogljivejši od modela A10 in prinaša kar 70 odstotno izboljšavo na področju grafike. Izboljšav so bili deležni tudi zvočniki, ki so sedaj za okoli četrtino glasnejši od tistih, ki jih je podjetje Apple uporabilo pri modelu iPhone 7. Medtem ko iPhone 8 razpolaga le z enim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov točk, ima model iPhone 8 Plus na voljo kar dva kakovostna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov točk.

Oba novinca sta v predprodaji na voljo od 15. septembra, v izbranih državah pa ju bo mogoče kupiti od 22. septembra dalje. Tu bosta na voljo različici opremljeni s 64 gigabajti in 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika. Za vstopno različico pametnega mobilnega telefona iPhone 8 bo treba odšteti okoli preračunanih 585 evrov (v Evropi okoli 700 evrov), za vstopno različico večjega modela iPhone 8 Plus pa okoli preračunanih 668 evrov (v Evropi okoli 800 evrov).

Naslednja novica:
Projektant razvijalec za razvoj elektronike – SW (m/ž)


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled