Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Tesla Motors, 10.08.2018

Tesla z lastnim procesorjem za avtomobilsko umetno inteligenco

red-tesla-model-s.jpg
Tesla želi s pripravo lastnega procesorja izboljšati varnost samodejne vožnje električnih avtomobilov prihodnosti.

Ključna zamisel avtonomne vožnje je predvsem ta, da bodo električna vozila na neki točki sposobna popolnoma samostojne vožnje, kar pomeni brez kakršnekoli intervencije človeka. Kot vse kaže želi podjetje Tesla Motors biti na tem področju eno izmed vodilnih, saj že kar nekaj časa razvija lastni procesor za napredno umetno inteligenco, strojno učenje in računalniški vid. Novost bo seveda najprej uporabljena v prihajajočih električnih mobilnih podjetja Tesla, nekoliko kasneje pa bi lahko postala del tudi izdelkov drugih proizvajalcev tovrstnih vozil.

Novi procesor za napredno umetno inteligenco, strojno učenje in računalniški vid podjetja Tesla Motors naj bi bil, vsaj po ocenah strokovnjakov, precej bolj zmogljiv od procesorjev družbe Nvidia, ki jih danes najdemo v električnih avtomobilih. Ta naj bi bil namreč zmožen procesirati okolico s frekvenco 2.000 slik na sekundo, medtem ko procesor Nvidia trenutno zmore procesirati »zgolj« 200 slik na sekundo. Večja frekvenca zajema slik pa bo omogočala bolj natančno in varnejšo samodejno vožnjo električnih avtomobilov prihodnosti.

Ker inženirji podjetja Tesla Motors novi procesor razvijajo že dobri dve leti, obstaja možnost, da bi jih lahko ugledali v njihovih vozilih že v teku prihodnjega leta. Tu bo po vsej verjetnosti šlo za modele vozil 3, X in S, obstaja pa tudi možnost, da bo podjetje za ta namen pripravilo tudi povsem novi električni avtomobil.

Naslednja novica:
Končno razkrito, kdaj bo Intel ponudil v prodajo procesorje Core devete generacije!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled