Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Tesla Motors, 10.08.2018

Tesla z lastnim procesorjem za avtomobilsko umetno inteligenco

red-tesla-model-s.jpg

Ključna zamisel avtonomne vožnje je predvsem ta, da bodo električna vozila na neki točki sposobna popolnoma samostojne vožnje, kar pomeni brez kakršnekoli intervencije človeka. Kot kaže, želi biti podjetje Tesla Motors na tem področju eno izmed vodilnih, saj že kar nekaj časa razvija lastni procesor z napredno umetno inteligenco, strojno učenje in računalniški vid. Novost bo seveda najprej uporabljena v prihajajočih Teslinih električnih avtomobilih, nekoliko kasneje pa bi lahko postala tudi del izdelkov drugih proizvajalcev tovrstnih vozil.

Novi napredni procesor naj bi bil, vsaj po ocenah strokovnjakov, precej bolj zmogljiv od procesorjev družbe Nvidia, ki jih danes najdemo v električnih avtomobilih. Ta naj bi bil namreč zmožen procesirati okolico s frekvenco 2.000 slik na sekundo, medtem ko procesor Nvidia trenutno zmore procesirati »zgolj« 200 slik na sekundo. Večja frekvenca zajema slik  bo omogočala bolj natančno in varnejšo samodejno vožnjo električnih avtomobilov prihodnosti.

Ker Teslini inženirji procesor razvijajo že dobri dve leti obstaja možnost, da bi ga lahko ugledali v njihovih vozilih že  prihodnje leto. Po vsej verjetnosti bo šlo za modele vozil 3, X in S, obstaja pa tudi možnost, da bo podjetje za ta namen pripravilo povsem novi električni avtomobil.

Naslednja novica:
Novi Firefox z bogato paleto novosti


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled