Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, 09.09.2019

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

harveynorman982x300.jpg

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan - že v prodaji

Ameriška skupina Supermassive Games nadaljuje svoj spust v grozo in temo z novim projektom The Dark Pictures. Ta bo sčasoma tvoril niz srhljivih iger, otvarjajo pa ga z Man of Medan. Ta približno spomni na njihov prejšnji izdelek Until Dawn, saj gre prav tako za igro z izpostavljeno zgodbo, skozi katero napredujemo predvsem z odločitvami na ključnih mestih in igranjem z različnimi liki. Z drugimi besedami, za interaktivni film.

Vendar ima Man of Medan svojstvene gradnike, s katerimi bi se znal prikupiti ljubiteljem elektronskega hororja.
Pripoved se osredotoča na skupino mladih prijateljev, ki se odpravijo na sanjske počitnice, nakar se znajdejo na krovu zapuščene tovornjače, kjer, jasno, straši. Privlačni, žanrsko klišejski liki imajo vsak svojo osebnost, ladjo iz druge svetovne vojne, polno okostnjakov in prikazni, pa raziskujejo tako, da igralec klika po opcijah v dialogih in opravlja sekvence QTE. A pazljivo, vsak lik je ranljiv in lahko umre – včasih že zaradi enega samega napačno pritisnjenega gumba! Na poti se med njimi spletejo številne vezi, odvisno od tega, kako igramo; med nekaterimi vzcveti ljubezen, drugi občutijo zamero.


Prav zaradi likov in nevarnosti, ki jim preti, je groza v Man of Medan precej učinkovita. Nekaj je neposrednega strašenja s skeleti, ki ti skačejo v ksiht, in nekaj psihološke groze, a oboje je efektivno. Zgodba je solidna, dodatna in inovativna draž pa je večigralstvo. Le-to deluje tako, da si vsak igralec pred zaslonom izbere določen lik in poprime za kontrolnik tedaj, ko je na vrsti. Omogočen je celo internetni multiplayer, ki pa mu manjka osebnega stika. Man of Medan je namreč igra o osebah, o ljudeh v škripcih, in zaradi tega je grozen.

Naslednja novica:
Najboljše, kar je ponudil CES 2020


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled