Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Zlonamerne programske opreme, 22.05.2020

Tri nove različice zlonamerne programske opreme ogrožajo neposodobljene sisteme

nove-razlicice-zlonamerne-programske-opreme_blog.jpg
Zlonamerne kibernetske dejavnosti ogrožajo integriteto in stabilnost mednarodnega finančnega sistema

Na tretjo obletnico zloglasnega globalnega izbruha izsiljevalskega virusa WannaCry, je ameriška vlada objavila informacije o treh novih različicah zlonamerne programske opreme.

Različice zlonamerne programske opreme imenovane Copperhedge, Taintedscribe in Pebbledash so po podatkih ameriške Agencije za kibernetsko varnost in infrastrukture (CISA), Zveznega preiskovalnega urada (FBI) in Ameriškega ministrstva za obrambo (DoD) zmožne oddaljenega raziskovanja in pridobivanja občutljivih informacij iz ciljnih sistemov.


Trije novi vzorci zlonamerne programske opreme so najnovejši v dolgem seznamu več kot 20-ih vzorcev zlonamerne programske opreme, med katerimi so Bistromath, Slickshoes, Hoplight in Electricfish, ki so jih varnostne agencije prepoznale kot del zlonamerne kibernetske dejavnosti severnokorejske vlade, ki se imenuje Skrita kobra, ali splošno znana skupina Lazarus Group.


S pomočjo finančno motiviranih napadov je skupina Lazarus Group odgovorna za krajo več kot 571 milijonov dolarjev kripto valut s spletnih borz, zato je ameriška finančna blagajna sankcionirala skupino in dva zunanja podmladka skupine Bluenoroff in Andariel.


Zlonamerne kibernetske dejavnosti DPRK ogrožajo ZDA in širšo mednarodno skupnost, zlasti pa predstavljajo veliko grožnjo integriteti in stabilnosti mednarodnega finančnega sistema, so opozorili.
Kako se zaščititi?

Naslednja novica:
Mobilna povezava 5G tudi za osebne računalnike!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled