Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Tor Browser 7.0, 14.06.2017

Najboljši brskalnik za anonimno brskanje po spletu

tor-browser-screenshot-01.jpg

Eno izmed trenutno najboljših zaščit na svetovnem spletu predstavljajo sistemi za anonimizacijo. Tu gre za sisteme oziroma anonimne zastopniške programe (ang. »anonymous proxy«), ki predstavljajo vmesnik med uporabnikom in obiskano spletno stranjo oziroma storitvijo. S tem se prekrije identiteta uporabnikov svetovnega spleta in s tem posledično zagotovi anonimnost. Med sodobnejše sisteme za anonimizacijo na svetovnem spletu štejemo predvsem anonimizacijsko omrežje Tor. Tu gre za porazdeljeno omrežje anonimizacijskih strežnikov, med katerimi se preusmerja šifriran promet posameznega uporabnika, dokler ga na enem izmed izhodnih točk omrežja ne zapusti.

Najlažje boste do anonimizacijskega omrežja prišli s pomočjo programske opreme Tor Browser 7.0, ki temelji na osnovi spletnega brskalnika Firefox 52 ESR ter uporablja različne tehnike za zagotavljanje anonimnosti in zasebnosti. Vašo osebnost bo daleč najbolj zaščitil novi peskovnik, ta je zaenkrat na voljo le za uporabnike računalniških sistemov Linux in MacOS, različica za operacijski sistem Windows pa bo na voljo kmalu. Za uporabo peskovnika v operacijskem sistemu Windows bo potrebno razpolagati s procesorjem, ki podpira nabor ukazov SSE2, kar za mnoge uporabnike sicer ne bo problem, saj so z njo opremljeni procesorji, ki so bili izdelani že daljnega leta 2001.

Brskalnik za anonimno deskanje po svetovnem spletu Tor Browser 7.0 je dosegljiv na spletnem naslovu http://bit.ly/Tor-Browser-7. V primeru težav pri namestitvi ali uporabi novega spletnega brskalnika pa se po pomoč in nasvete lahko zatečete na Forum Računalniških novic (http://bit.ly/ForumRN).

Naslednja novica:
23. Microsoftova NT Konferenca


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled