Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Google Play Android, 14.11.2019

Seznam novih zlonamernih programov za Android

131119_playstoremalware_thumb.jpg
Varnostni strokovnjaki so na portalu Google Play odkrili kar 49 novih zlonamernih aplikacij.

Spletni kriminalci zdaleč najbolj obožujejo uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Zato ne preseneča, da za priljubljeni mobilni operacijski sistem Android nastajajo nove škodljive programske kode kot za stavo. Poleg tega zlonamerne kode zanj postajajo vse bolj nevarne za končne uporabnike, njihovi avtorji pa postajajo iz dneva v dan bolj prebrisani.

 

Na žalost vse več okuženih aplikacij zaide tudi na uradno spletno trgovino Google Play, kar so pred kratkim ponovno pokazali varnostni strokovnjaki podjetja ESET. Ti so namreč na spletnem portalu razkrili kar 49 novih mobilnih aplikacij, ki so opremljene z zlonamerno kodo. Če jih uporabnik namesti na pametni mobilni telefon ali tablični računalnik Android, zlonamerna koda iz oddaljenega strežnika prenese namestitveno datoteko, ki na mobilno naprava namesti še eno zlonamerno kodo.

 

V nadaljevanju vam prestavljamo seznam mobilnih aplikacij za priljubljeni operacijski sistem Android, ki so bile okužene z zlonamernimi kodami. Če ste katero izmed njih namestili, jo takoj izbrišite ali pa kar telefon ponastavite na tovarniške nastavitve. Poleg tega poskrbite, da je vaša mobilna naprava posodobljena ter da ste nanjo namestili ustrezno protivirusno zaščito.

 

Seznam zlonamernih aplikacij za Android:

Naslednja novica:
Računalniška igra vredna več kot 100 tisoč evrov!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled