Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Samsung Galaxy S10 Lite, Galaxy Note10 Lite, 04.01.2020

Tu sta težko pričakovana telefona Galaxy S10 Lite in Galaxy Note10 Lite!

predstavljeni-galaxy-s10-lite-i-galaxy-note10-lite_iuhoak.jpg
Pametna mobilna telefona Galaxy S10 Lite in Galaxy Note10 Lite podjetja Samsung bosta naprodaj marca letos.

Spletne govorice so se tudi tokrat izkazale za resnične, saj je podjetje Samsung nedavno predstavilo tako pametni mobilni telefon Galaxy S10 Lite kot Galaxy Note10 Lite. Medtem ko se po sprednji stranici napravi ne razlikujeta, to ne drži za zadnjo stranico teflonov in strojno opremo. Kljub temu sta obe napravi dovolj zmogljivi, da nas vsaj zlahka ne bosta postili na cedilu.

 

Tako pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 Lite kot Galaxy Note10 Lite sta opremljena z enakim zaslonom Super AMOLED Plus Infinity-O ločljivosti 2.400 x 1.080 slikovnih točk. V luknji zaslona se nahaja spletna kamera ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk. Napravi sta opremljeni s sistemskim pomnilnikom kapacitete šest oziroma osem gigabajtov (odvisno od različice) in vgrajenim pomnilnikom s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja jim zagotavlja baterija zmogljivosti 4.500 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 10 s prirejenim grafičnim vmesnikom One UI 2.0.

 

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 Lite temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 855, za zajem fotografij pa so na voljo digitalni fotoaparati ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk (glavna), 12 milijonov slikovnih točk (ultra široka) in pet milijonov slikovnih točk (makro). Glavna kamera na tem modelu je opremljena z optičnim stabilizatorjem slik Super Steady OIS, ki je po mnenju strokovnjakov podjetja Samsung precej boljša od konkurenčnih rešitev.

 

Model Galaxy Note10 Lite pa je opremljen s procesorjem Samsung Exynos 9810, s katerim razpolagata tudi pametna mobilna telefona družin Galaxy S9 in Galaxy Note9. Tu na zadnji stranici novosti najdemo tudi tri digitalne fotoaparate, ki pa so opremljeni z slikovnimi tipali ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, pri čemer je na voljo tudi dvakratna optična povečava. Tu je seveda na voljo tudi podpora za digitalno pero S-Pen ter je na voljo celo 3,5-milimetrski priključek za slušalke.

 

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 Lite bo na volj ov beli, črni in modri barvi, model Galaxy Note10 Lite pa v modrikasti, črni in rdeči. Novinca bosta naprodaj konec prvega četrtletja letošnjega leta in bosta cenovno relativno dostopna. Za vstopni model telefona Galaxy S10 Lite bo treba odšteti okoli 600 evrov, za telefon Galaxy Note10 Lite pa okoli 650 evrov.Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled