Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Amazon Kuiper, 01.08.2020

Tudi Amazon nam bo dostop do interneta zagotavljal kar preko satelitov!

amazon-dobio-odobrenje-za-lansiranje-3-tisuce-satelita-kuiper-pandana-starlinku_109eci.jpg
Satelitski internet bo kmalu ponujalo tudi podjetje Amazon.

Podjetje SpaceX je že pred časom uradno najavilo zelo ambiciozen projekt "Starlink", katerega ključni cilj je pripeljati svetovni splet tudi v najbolj oddaljene kraje. Gre za globalno satelitsko omrežje, ki naj bi omogočilo hiter dostop do svetovnega spleta iz prav vsakega kotička sveta. To bo že letos na voljo uporabnikom Severne Amerike, pri čemer bodo prvi trije meseci namenjeni preizkušanju delovanja storitve v praksi. če bo šlo vse po načrtih, bo satelitski internet v letu 2021 na voljo še drugod po svetu, z nekaj sreče morda tudi pri nas.

 

Kot vse kaže bo podjetje SpaceX dobilo konkurenta na področju satelitskega interneta, pri čemer gre tu za podjetje Amazon. To je namreč nedavno s stani ameriške Zvezne komisije za telekomunikacije (FCC)pridobilo dovoljenje, da lahko postavi dobrih 3.200 satelitov za namene zagotavljanja dostopa do interneta. Podjetje Amazon so vesoljski internet postavilo v okviru projekta Kuiper, skupno pa ga bo oblikovalo kar 3.236 komunikacijskih satelitov. Za ta namen bo podjetje Amazon primaknilo kar preračunanih 8,49 milijard evrov.

 

Tudi podjetje Amazon bo lastni satelitski dostop do svetovnega spleta najprej ponudilo uporabnikom na ameriškem trgu. Tu bodo prišli v poštev tako zasebni uporabniki, kot šole, bolnišnice, podjetja in druge organizacije v regijah, kjer hitra internetna povezava trenutno ni na voljo. Nekoliko kasneje pa bi satelitski internet podjetja Amazon lahko bil na voljo še drugod po svetu. Upajmo, da tudi pri nas.

Naslednja novica:
Forthnet uradno del United Group


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled