Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Evropska unija, 20.07.2019

Tudi Amazon pod drobno drobnogledom Evropske unije!

amazon-ulaze-u-americke-srednje-skole_7vdmud.jpg
Tudi podjetje Amazon bi lahko zaradi oviranja konkurence doletela več milijardna denarna kazen.

Vsem nam je verjetno že dobro poznano, da sta Evropska komisija in IT industrija že dolgo na "bojni nogi", evropski birokrati pa se zelo pogosto ukvarjajo s tehnološkimi podjetji in njihovo bolj ali manj sporno poslovno prakso. Zaradi tega ne preseneča, da so bila že številna tehnološka podjetja kaznovana bodisi zaradi davčne utaje bodisi zaradi kršitve protimonopolne zakonodaje. Naslednje tehnološko podjetje, ki bi lahko bilo kaznovano s strani Evropske unije, pa je Amazon, saj ga evropski komisarji zaradi domnevne kršitve protimonopolne zakonodaje preiskujejo že več let.

 

Evropska komisija bo v primeru podjetja Amazon dejansko preverila, ali je trgovski velikan uporabljal podatke o prodaji izdelkov na zakonit način. Obstaja namreč sum, da je podjetje Amazon podatke o prodaji zlorabilo za izbor »najugodnejših« prodajalcev. Spletna stran trgovskega giganta namreč v nekaterih primerih samodejno izbere dejanskega dobavitelja med različnimi, ki ponujajo enak izdelek po isti ceni.

 

Pri tem velja omeniti, da bo moralo biti podjetje Amazon v teku preiskave zelo pazljivo, saj so morali številni spletni velikani zaradi različnih manipulacij odšteti veliko denarja. Zaradi zlorabe monopolnega položaja je na primer podjetje Google nedavno doletela zelo visoka denarna kazen, in sicer v višini kar 4,34 milijarde evrov. Zato tudi v primeru podjetja Amazon gre pričakovati visoko denarno kazen v kolikor mu bo Evropska unija uspela dokazati zlorabo monopolnega položaja in oškodovanja tako kupcev kot prodajalcev.

Naslednja novica:
Teamgroup božična nagradna igra


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled