Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Huawei Mate 20 X (5G), 19.07.2019

Tudi Huawei pripravljen na mobilna omrežja 5G

1555588640_635_huawei_mate_20_x_5g.jpg
Napredni Huawei Mate 20 X (5G) bo naprodaj tudi tam, kjer mobilno omrežje 5G še ni na voljo.

Po propadu trgovinskih pogajanj med Kitajsko in ZDA je bil Huawei uvrščen na seznam podjetij, za katera morajo ameriška podjetja dobiti dovoljenje ameriške vlade, če želijo poslovati z njimi. Čeprav je sprva vse kazalo na to, da bodo Združene države Amerike še stopnjevale vojno s kitajskim gigantom, se je na nedavnem srečanju dvajsetih najbolj razvitih držav na svetu v japonski Osaki zgodil nepričakovani preobrat. Državi sta namreč konec junija dosegli delni dogovor glede medsebojne trgovine in bosta nadaljevali pogovore o konkretnem sporazumu.

 

Tu je tudi razlog, zakaj so pri podjetju Huawei ponovno aktivni na področju pametnih mobilnih telefonov. To so dokazali s pripravo pametnega mobilnega telefona Mate 20 X (5G), ki je polno združljiv z mobilnim omrežjem pete generacije 5G, čeprav to še ni na voljo povsod po svetu. Novost bo v večino evropskih držav prispela konec avgusta in bo temeljila na osnovi 7-nanometrskega procesorja Kirin 980 in modema za dostop do hitrega mobilnega omrežja 5G. Ker bo pametnem mobilni telefon Huawei Mate 20 X (5G) opremljen s kar 18,3-centimetrskim oziroma 7,2-palčnim zaslonom FullView, bo ta primeren tako za predvajanje večpredstavnostnih vsebin kot igre.

 

Ker gre pri pametnem mobilnem telefonu Huawei Mate 20 X (5G) za vrhunsko napravo, ne preseneča, da je opremljen tudi z vrhunsko strojno opremo. Ta obsega osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov ter tri fotoaparate ločljivosti 40 milijonov slikovnih točk, 20 milijonov slikovnih točk in 8 milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa zagotavlja baterija zmogljivosti 4.200 miliamper ur s tehnologijo hitrega polnjenja. Novost bo kot že rečeno na evropskem trgu naprodaj konec avgusta, njena maloprodajna cena pa naj bi se gibala okoli 1.020 evrov, kar seveda ni ravno poceni.

Naslednja novica:
Samsung končno uradno predstavil novi Galaxy A51 in Galaxy A71!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled