Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


HMD Global Nokia, 12.06.2019

Tudi Nokia bo kmalu pripravljena na 5G

hmd-global-do-kraja-treceg-kvartala-predstavlja-dva-5g-smartphonea_3suv4x.jpg
Z mobilnim omrežjem 5G bosta polno združljiva dva pametna mobilna telefona Nokia.

Komercialno mobilno omrežje 5G, ki prinaša številno prednosti v primerjavi z njegovim predhodnikom, postaja vse bolj dostopno uporabnikom storitev mobilne telefonije. Tem so seveda že na voljo tudi pametni mobilni telefoni, ki so polno združljivi z novim mobilnim omrežjem, saj v nasprotnem primeru pričakovanih koristi ne bo. Ključno vlogo pri tem igra modem za hitra mobilna omrežje 5G, v katera številna podjetja vlagajo zajetne vsote denarja, saj so napovedi prodaje tovrstnih pametnih mobilnih telefonov zelo pozitivne.

 

Čeprav se podjetje HMD Global v zadnjem času osredotoča predvsem na pametne mobilne telefone nižjega cenovnega razreda, to še ne pomeni, da uporabnikom ne bo ponudilo v prodajo naprav, ki bodo združljive z mobilnim omrežjem 5G. Še več, spletne govorice namigujejo, da naj bi podjetje HMD Global v letošnjem letu ponudilo dva pametna mobilna telefona Nokia, ki bosta združljiva z novim mobilnim omrežjem. V to so prepričani zanesenjaki spletnega portala NokiaPowerUser, ki so nedavno objavili nekatere podrobnosti.

 

Zmogljivejši pametni mobilni telefon Nokia s podporo mobilnemu omrežju 5G naj bi bil opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 855, medtem ko bo naprava srednega cenovnega razreda razpolagala z mobilnim procesorjem Snapdragon 710. Če se bodo spletne govorice izkazale za resnične, lahko nova pametna mobilna telefona družine Nokia na trgu pričakujemo že v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Naslednja novica:
Se podjetje Huawei spogleduje za operacijskim sistemom Android AOSP?


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled