Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Uber, 14.06.2018

Uber bo vedel, ali ste pod vplivom alkohola

1_uber_internet_booking_3423_site.jpg

Storitev Uber v številnih državah kljub številnim nasprotnikom še vedno deluje relativno dobro in dobičkonosno, saj omogoča enostaven priklic prevoza prek priročne mobilne aplikacije. Delovanje storitve je izjemno preprosto, saj v aplikaciji le označimo, kje smo, Uber pa nato opozori najbližjega voznika in nam pokaže, kako hitro bo avto pripeljal. Prevoz plačamo prek aplikacije, potem ko ta izračuna prepotovano razdaljo, storitev pa je pogosto cenejša od klasičnega taksija.

Ker pa znajo biti vinjeni potniki precej nadležni in so večinoma vir takšnih in drugačnih težav, so pri podjetju Uber na ameriški patentni urad naslovili zelo zanimiv patent. Gre za poseben sistem, ki temelji na osnovi naprednih algoritmov in funkcij, ki so združene pod okrilje umetne inteligence, njegov primarni cilj pa je določiti oziroma razbrati, ali je naročnik prevoza pod vplivom alkohola. Pri tem bo upoštevana vrsta različnih dejavnikov, kot na primer, ali je dan ali noč, kako uporabnik upravlja z mobilno aplikacijo, hitrost vnosa besedil, število napak med vnosom in podobno.

Če bo aplikacija ocenila, da je uporabnik pod vplivom alkohola, bo to sporočila neposredno vozniku avtomobila Uber. Ta pa bo nato sprejel odločitev o tem, ali bo naročilo sprejel. Ker gre pri tem sistemu šele za patentno zasnovo, trenutno še ni znano, kdaj bo dejansko nared za uporabo.

Naslednja novica:
Brezplačni VPN za mobilni brskalnik Opera


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled