Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Uber, 15.06.2019

Uber izbral Melbourne kot testno lokacijo za leteče taksije

amodelofuber.jpg

Uber, podjetje, ki se ukvarja s prevozom različnih stvari, že kar nekaj časa razvija novo storitev letečih taksijev. Družba Uber Technologies je kot prvo mednarodno testno lokacijo za leteče taksije izbrala drugo največje mesto v Avstraliji, Melbourne.


Verjetno veste, da je Uber sicer pred časom že izbral Dubaj kot prvo testno lokacijo izven ZDA, vendar je storitev UberAIR ponovno odprla proces iskanja in možnost prijave, saj je prejšnji mesec tam prišlo do precejšnje zamude.


Uber je v izjavi za javnost v torek naznanil, da bodo do leta 2020 začeli s fazo testiranja letečih brezpilotnih taksijev v Melbournu, prav tako pa načrtujejo teste v Dallasu in Los Angelesu v ZDA. Zadnje napovedi kažejo, da bo komercialna storitev letečih taksijev na voljo že leta 2023. »Avstralska vlada je sprejela napredno strategijo na področju transportne tehnologije prihodnosti«, pravi Susan Anderson, regionalna direktorica Uberja v Avstraliji, Novi Zelandiji in Severni Aziji. Kot lahko vidimo, je del te strategije tudi vključevanje storitev kot jih ponuja Uber, a bo do dejanske vpeljave komercialne rabe te tehnologije potrebnih še nekaj korakov.


Dotična strategija vlade, skupaj z edinstveno demografijo in geolokacijskimi faktorji mesta Melbourne, poleg tega pa kultura inovativnosti in tehnologije, delata Melbourne idealen za tretjo testno lokacijo storitve UberAIR. V sklopu testnih voženj bodo leteči taksiji prevažali potnike iz enega od sedmih Westfield nakupovalnih centrov do glavnega mestnega letališča. 19 kilometrov poti iz poslovnega središča mesta do letališča naj bi potnikom vzelo vsega 10 minut. Isto razdaljo z avtom opravijo v 25 minutah.


Električni, "on-demand" zračni taksiji so dostopni v aplikaciji, enako kot deluje prevoz z avtomobili. Uberjeva načrtovana zračna vozila so v bistvu delno helikopterji, delno droni in delno letala s fiksnimi krili.

Naslednja novica:
Google Stadia že na voljo v nekaterih državah!


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled