Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Intel Athena, 12.01.2019

Umetna inteligenca tudi v prenosnih računalnikih

rqwrwqr.jpg
Podjetje Intel veliko stavi na umetno inteligenco!

Trenutno je v tehnološkem svetu ena najbolj priljubljenih tem umetna inteligenca in tehnološke rešitve, ki so neposredno povezane z njo. Podjetja na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki naj bi nam v bližnji prihodnosti močno poenostavila življenje in prinesla številne možnosti, ki doslej niso bile mogoče. To so nedavno dokazali tudi inženirji podjetja Intel, in sicer v okviru projekta Athena, ki je bil predstavljen na sejmu potrošniške elektronike CES 2019.

 

Umetna inteligenca, ki nastaja v okviru projekta Athena, bo namenjena osebnim računalnikom, ti pa bodo z njeno pomočjo postali hitrejši pri samem zagonu, bolj odzivni pri preračunavanju podatkov, lažje povezljivi z zunanjimi napravami, bolj varni, bolj prilagodljivi različnim scenarijem uporabe in varčnejši z dragoceno električno energijo. Vsi prenosniki, ki bodo združljivi z omenjeno tehnologijo, bodo morali biti certificirani. Prvi, ki je ta certifikat že pridobil, pa je prenosni računalnik Lenovo Yoga S940.

 

Prenosni računalnik Lenovo Yoga S940 bo kot pričakovano, namenjen najzahtevnejšim uporabnikom. Ta bo namreč opremljen z zaslonom s 35,3-centimetrsko oziroma 13,9-palčno diagonalo visoke ločljivosti (do 4K), sistemskim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov in pogonom Solid State kapacitete kar 1 terabajta. Vgrajena baterija zagotavlja do 15 ur avtonomije delovanja, zato bo brez težav zdržal celoten delavnik. Prenosni računalnik Lenovo Yoga S940 seveda ne bo poceni, saj se bodo trgovci v Združenih državah Amerike od njega ločili za preračunanih 1.310 evrov, kar pomeni okoli 1.500 evrov za evropski trg.

Naslednja novica:
Humanoidni robot s prvo razstavo slik na oxfordski univerzi


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled