Ta spletna stran uporablja piškotke, s čimer se z nadaljnjo uporabo strinjate – podrobnosti hrambe tukaj. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite. RAZUMEM
Rn logotip Facebook | Twitter | Podcast | Izklopi mobilni pogled


Royole FlexiPai, 11.01.2019

Upogljivi Royole FlexiPai glavna zvezda dogodka CES 2019

flexipai1.jpg
Upogljivi telefon Royole FlexiPai je povsem očaral obiskovalce sejma CES 2019.

Na nedavnem sejmu potrošniške elektronike smo lahko videli kar nekaj novitet, obiskovalce pa je seveda zdaleč najbolj zanimal prvi upogljivi pametni mobilni telefon. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Royole FlexiPai, ki temelji na osnovi prepogljivega zaslona AMOLED velikosti 10,2-centimetrov oziroma štirih palcev, ki v "raztegnjenem" stanju meri 19,8-centimetrov oziroma 7,8-palcev, debelina matrike zaslona pa znaša komajda 0,01 milimetrov, kar mu seveda omogoča upogibanje. Razmerje stranic znaša 4 proti 3, ločljivost pa je 1.920 x 1.440 slikovnih točk. Na robovih najdemo spletno kamero, zvočnike in tipala, tako da uporabniki dejansko niso za ničesar prikrajšani.

 

Upogljivi pametni mobilni telefon Royole FlexPai poganja mobilni procesor Snapdragon 855, zato je zmogljivosti zagotovo več kot dovolj. Tu sta na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in 20 milijonov slikovnih točk, na voljo je celo bliskavica, medtem ko za dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija zmogljivosti 3.800 miliamper ur. Vstopna različica novosti je opremljena še s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega prostora, najzmogljivejši različici pa razpolagata s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti oziroma 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Celoto pa zaključuje mobilni operacijski sistem Android 9.0 s prirejenim grafičnim vmesnikom, ki poskrbi, da preklop med pametnim mobilnim telefonom in za tabličnim zaslonom poteka tekoče in kar se le da brez težav.

 

Kot smo že poročali, je prvi upogljivi pametni mobilni telefon na svetu Royole FlexPai že mogoče kupiti, ta pa seveda ni poceni. Uporabnikom sta trenutno naprodaj dva modela, in sicer s 128 gigabajti in 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika. Prednaročilo različice opremljene s 128 gigabajti prostora nas bo olajšalo za 1.388 evrov, medtem ko je različica, opremljena z 256 gigabajti, vrednotena na kar 1.539 evrov. Nakup nadvse zanimivega, a pregrešno dragega pametnega mobilnega telefona Royole FlexPai pa lahko opravite kar na spletni povezavi http://www.royole.com/flexpai-black-6g-for-dev.

Naslednja novica:
Novi Ryzen 9 3950X precej boljši od konkurenčnega Core i9-9980XE


Vrni se na prvo stranNovice  |   Triki  |   Igre  |   PR  |   Revija
Izklopi mobilni pogled